Hopp til innhold

Christopher Duncan Turk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Christopher Duncan Turk, som vanligvis bare kalles «Turk», er en fiktiv person i TV-serien Scrubs.

Han er en kirurg ved det fiktive Sacred Heart Hospital, og er gift med Carla Espinosa. De begynte å gå på stevnemøter i løpet av Sesong 1, og giftet seg i Sesong 3. I løpet av sesong 4 opplever Turk og Carla noen ekteskapelige problemer. De tar ut seperasjon etter at Carla oppdager at Turk har opprettholdt et vennskap med en av hans tidligere kjærester uten å fortelle henne at han nå er gift. Denne situasjonen forverres etter at Carla og J. D. deler et etter å ha drukket alt for mye alkohol sammen. Til slutt fikser de to forholdet, og på slutten av Sesong fire blir de enige om å begynne å prøve å få en baby sammen. Sammen har de datteren Isabella Turk. Turk var John Dorian sin romkamerat ved College of William and Mary, og deretter når de skulle studere medisin. De har alltid hatt et ekstremt nært forhold.

Turk blir ofte referert til som «Turkleton» av Dr. Bob Kelso (spilt av Ken Jenkins) sjefen for Sacred Heart Hospital. Det kommer til og med til det punktet at på Carla og Turks bryllup uttalte en alkohol-påvirket Kelso at han tror Turks navn egentlig var Turk Turkleton. Kelso omtaler også Carla som «sykepleier Turkleton» etter at hun gifter seg med Turk.

Turk begynner sin karriere som kirurgisk praktikant ved Sacred Heart sykehus. Etter praksis-perioden begynner han som kirurg ved det samme sykehuset. Mot slutten av den åttende sesongen gjør Dr. Cox - Sacred Hearts nye sjef - Turk til sjef for sykehusets kirurgi-avdeling. I den niende sesongen begynner Turk som gjesteprofessor i kirurgi ved Winston University, en skole bygget på det samme stedet hvor det tidligere Sacred Heart-sykehuset - som innen den tid hadde blitt revet ned.

Familiehistorie

[rediger | rediger kilde]

Turk har i hvert fall to brødre; Kevin og Jabbari. Kevin betalte for Turks college-utdannelse. Han har også nevnt en søster, en bipolar tante, og tre søskenbarn. Turk er tilsynelatende sterkt knyttet til moren sin, og Carla påstår hun har sett Turk og moren hans ligge i samme seng og kose.

Turk er en trofast katolikk og går alltid med et kors om halsen, selv om troen hans ble satt sterkt på prøve i episoden «My own personal Jesus» hvor han behandler flere mennesker som lider av forferdelige skader. Troen hans på Gud er rystet etter å ha vært på vakt på julaften, Han føler seg derfor fortapt, men den religiøse troen hans blir gjenopprettet etter at han oppdager en høygravid pasient i nærheten av sykehuset - og han hjelper til med å føde barnet hennes. Han er en demokrat, som J.D. og dr. Cox og i episoden «My Cake» ble han diagnostisert med diabetes type 2. Det nevnes også at moren hans tilhører Jehovas vitner.

Autoritetsdata