Christopher Atkins

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Christopher Atkins
Christopher Atkins 2009.jpg
Christopher Atkins på Bench Warmerfesten på Empire i Hollywood i California den 6. desember 2009
FødtChristopher Atkins Bomann
21. februar 1961 (59 år)
Rye, New York
Ektefelle Lyn Barron (1985-), skilt
Utdannet ved Denison UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skuespiller, sanger, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller, manusforfatter, filmprodusent, modellRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Golden Raspberry Award for Worst Actor (1984)[1], Golden Raspberry Award for Worst Supporting Actor (1990)[2]Rediger på Wikidata
Aktive år1977
IMDbIMDb

Christopher Atkins (født Christopher Atkins Bomann[3] den 21. februar 1961) er en amerikansk skuespiller, kjent for sin debutrolle i filmen Den blå lagune (1980).

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Atkins ble født i Rye i New York. Foreldrene hans het Donald Bomann og Bitsy Nebauer. På high school var han badevakt og instruktør i seiling, hvor han ble oppdaget og som resulterte i rollen i Den Blå Lagune.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Atkins hadde ingen tidligere interesse eller erfaring innen skuespilleryrket, men en agent han kjente overtalte ham til å gå på auditionen til Den Blå Lagune, en rolle han vant foran over 4 000 andre skuespiller. I filmen spiller han og hans medskuespiller Brooke Shields to tenåringer som har levd alene sammen siden de standet som barn i et tropisk paradis hvor de blir forelsket. I filmen hadde både Atkins og Shields lite klær på seg og Atkins var naken i flere scener, inkludert en kort scene rett forfra. Filmen var en stor kinosukesess og den spilte inn over USD 58 millioner med en produksjonskostad på kun USD 4,5 million.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ arkiv-URL web.archive.org, razzies.com, besøkt 16. november 2019
  2. ^ arkiv-URL web.archive.org, razzies.com, besøkt 3. desember 2019
  3. ^ Christopher Atkins Biography – Yahoo! Movies

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]