Christoph av Schleswig-Holstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Christoph

Christoph Herzog zu Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg[1][2] (født 22. august 1949 på Schloss Louisenlund i Gyby i Schleswig-Holstein) har siden 1980 vært hertug av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg og overhode for fyrstehuset Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg, som både den danske, norske og tidligere greske kongefamilien, samt den britiske tronfølgeren, tilhører.

Christoph er sønn av hertug Peter av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg og prinsesse Marie Alix av Schaumburg-Lippe. Han er utdannet agronom og har tjenestegjort som reservist i den tyske hæren med graden løytnant.[3] Han er grunnlegger av konsulentselskapet GLC Glücksburg, hvor han er styreformann. Han bor i Schwansen, og har forretningsinteresser innen landbruk, skogbruk og eiendom.

Christoph er blant annet tipp-tipp-oldebarn av tsar Alexander II av Russland.

Christoph etterfulgte sin far som hertug og fyrstehusets overhode ved farens død 30. september 1980. I 1981 ble han gift i Glücksburg med prinsesse Elisabeth av Lippe-Weissenfeld. De har fire barn:[1][2]

  • Prinsesse Sophie av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg (f. 1983 i Eckernförde)
  • Arveprins Friedrich Ferdinand av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg (f. 1985 i Eckernförde)
  • Prins Constantin av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg (f. 1986 i Eckernförde)
  • Prins Leopold av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg (f. 1991 i Eckernförde)

Pr. 2009 var Christoph nr. 176 i arvefølgen til den britiske tronen, etter prins Ludwig av Hohenlohe-Langenburg og foran sin eldste sønn, arveprins Friedrich Ferdinand.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]