Christin Aamodt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Christin Aamodt
Født27. mars 1970Rediger på Wikidata (54 år)
BeskjeftigelsePolitiker, journalist Rediger på Wikidata
PartiRød Valgallianse
NasjonalitetNorge

Christin Aamodt (født 27. mars 1970) er en norsk journalist. Hun arbeidet tidligere i NRK, og var tilknyttet Dagsnytt18, Østlandssendingen, Søndagsavisa og Ukeslutt. Hun er nå tilknyttet Strix Television, en produsent av realityfjernsyn og annen underholdning.

Aamodt har bakgrunn fra flere frivillige organisasjoner i Norge, deriblant Ungdom Mot Narkotika hvor hun også var leder fra 1995 til 1997. Hun er i ettertid utnevnt til æresmedlem av organisasjonen for sin innsats der.

Videre har Aamodt vært leder i Barne- og ungdomsrådet i Oslo, daglig leder i Norges snowboardforbund, medlem i Presseforbundets offentlighetsutvalg, rådsmedlem i Sosial- og helsedepartementets Narkotikaforebyggende råd.

Aamodt var også valgkampsekretær for Oslo Rød Valgallianse ved stortingsvalget i 2005.

Hun har dessuten gjort seg kjent for sitt feministiske engasjement. Aamodt var redaktør på radiOrakel, verdens eldste kvinneradio, der hun blant annet tok initiativ til å starte opp Women's mediawatch i Norge. Hun har også fungert som produsent for flere av Kate Pendrys teateroppsetninger. Christin Aamodt skrev tidligere også for Dagbladets feminismeblogg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]