Christian Løchstøer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Christian Løchstøer (født 15. november 1983) er en norsk tekstforfatter. Han har blant annet skrevet for komikerduoen Ylvis' mange scene- og TV-show.

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Christian Løchstøer har gått på Romerike folkehøgskole og studert ved Universitetet i Oslo.

Løchstøer har arbeidsbakgrunn fra TV-produksjonsselskapene Rubicon TV og Funkenhauser Productions, der han i perioden 2007–2011 blant annet skrev for fjernsynsshowene Lyngbø og Hærlands Big Bang (sendt på NRK1), Rikets røst (TV2) og Hvem kan slå Ylvis, Norges Herligste, Ylvis møter veggen og Norges Herligste (alle på TVNorge). Løchstøer har også levert bidrag til flere sceneforestillinger, blant annet for forestillinger med Otto Jespersen (Redd Mann Roper, 2008) og Ylvis-brødrene (Ylvis 4, 2011).[1][2] Christian Løchstøer har vært redaktør for det humoristiske talk-showet I kveld med Ylvis på TVNorge siden 2011. I februar 2012 var han med på å starte Concorde TV som lager I kveld med Ylvis.[3]

Christian Løchstøer er også tekstforfatter på alle Ylvis-låtene sammen med brødrene, deriblant musikkvideoparodien What Does the Fox Say? som ble verdensberømt på YouTube høsten 2013. Han er også medforfatter til barneboka Hva sier reven? som bygger på videoen.

Løchstøer bor i Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]