Chocolate Overdose

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chocolate Overdose
Opphav (1991)
SjangerAlternativ rock
Aktive år1991
PlateselskapRune Grammofon
IMDbIMDb
Medlemmer
Even Johansen

Chocolate Overdose (startet opp 1991 i Bergen) er et pop-orientert rock band.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bandet ble startet av fire musikere som opprinnelig var backe-bandet for låtskriver og vokalist Eduardo "Doddo" Andersen i hans prosjekt Unge Frustrerte Menn. De var Geir Luedy (vokal og bror av Eduardo), Paal Andersen (keybord, ikke bror av Eduardo), Frode Unneland (trommer, vokal) og Even Johansen (gitar), senere kjent som Magnet. Bandets endelig form var klar når bassist og produsent Bjørn Ivar Tysse kom med. Han hadde tidligere spilt med Luedy i bandet Forbidden Colours. Luedy var tidligere bassist i bandet MonaLisa Overdrive, senere kjent som Barbie Bones, mens Unneland og Tysse hadde vært rytmeseksjon i The Rub og Pompel and the pilts. Johansen og Andersen hadde også erfaring fra ulike Bergensband. Chocolate Overdose var en del av den såkalte Bergensbølgen tidlig på 1990-tallet. Bandet fikk en platekontrakt med Warner Music, og gjorde sin internasjonale debut på Glastonbury-Festivalen i 1992. Dette var første gang et norsk band spilt på denne festivalen, foran 15.000 tilskuere, og Ole-Petter Dronen organisert det hele for dem.

Deres debyalbum Everybody Likes Chocolate (1992) var ikke noen stor suksess, og Warner koblet bandet med den svenske stjerneprodusenten Michael Ihlbert, og det andre albumet Sugar Baby ble mer av en suksess, som en åpen og tilgjengelig plate, med gjesteopptredener fra artister som Sonya Aurora Madan fra Echobelly, PapaDee og Geir Sundstøl. Den store salget ble det ikke, og Chocolate Overdose ble suspendert fra kontrakten med Warner.

Johansen flyttet deretter til London, hvor han startet bandet Libido. Han ble erstattet av gitaristen Mats Grønner, og bandet fortsatte som Unge Frustrerte Menn. På dette punkt startet Unneland i bandet Savoy. Chocolate Overdose spilte inn to hele album med Doddo før de gav ut noe på egen hånd. Whatever ble først lansert i Usa og Canada i 1997 på plateselskapet Bar None, mens den norske fansen måtte vente helt til våren 1998, da en kontrakt med Rune Grammofon ble signert.

Det neste albumet ble produsert av bandet selv, og inkluderte gjesteartister som Hildegunn Solbø (vokal), Per Jørgensen (trompet) og Stein Inge Brækhus (trommer). Det fjerde album Dingledoodies, ble utgitt året etter, og skilte seg ut som det stilmessig mest komplette albumet. Anders Marius Bortne samarbeidet som co-vokalist på sporet "Lou og Lee". Forfatteren Aksel Fugelli skrev tekstene til bandet, og han og Luedy fungerte som en duo under navnet Lou og Lee.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende medlemmer
  • Geir Luedy Andersen - vokal (1991 - )
  • Paal Andersen - keyboard (1991 - )
  • Bjørn Ivar Tysse - bass, backing vocals (1991 - )
  • Frode Unneland - trommer, vokal (1991 - )
  • Mats Egil Grønner - gitar, vokal, trommer (1997 - )
Tidligere medlemmer

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]