Chloe O'Brian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Chloe O'Brian
Rollefigur i 24 (TV-serie)-serien
Første opptredenDay 3: 1:00 p.m. – 2:00 p.m. (Sesong 3)
Siste opptreden24: Live Another Day
Informasjon
KjønnKvinne
ForholdGift med Morris O'Brian
Spilt avMary Lynn Rajskub

Chloe O'Brian er en fiktiv figur i TV-serien 24, spilt av Mary Lynn Rajskub. O'Brian er en av de få personene som hovedpersonen i serien, Jack Bauer, virkelig stoler på. Hun er også en av karakterene som har vært med i flest episoder.

Personlighet[rediger | rediger kilde]

Det blir gjennom hele serien vist at Chloe O'Brian er profesjonell på datamaskiner. Hun sees nesten alltid ved en datamaskin, og hun er gjennom serien ansatt som dataspesialist hos CTU Los Angeles. Grunnen til at hun ikke er ansatt gjennom hele serien, er oftest at hun bryter regler til fordel for Jack Bauer, som hun har et tett forhold til. Hun har til tross for sosiale vanskeligheter, flere venner i serien, og hun er veldig lojal. Hun har gjennom serien hatt flere kjærester, og er i sesong 7 gift med Morris O'Brian. Flere ganger gjennom serien hacker hun seg inn i andres datasystemer, som for eksempel i sesong 7 hvor hun klarer å hacke seg inn i FBIs hovedkvarter i Washington D.C..

Opptredener[rediger | rediger kilde]

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

I sesong 3 får vi se Chloe for første gang, og hun er nylig blitt ansatt hos CTU Los Angeles. Hun blir skjelt ut av Jack Bauer, som er hennes sjef, for bagateller. Senere fikk Michelle Dessler henne til å ransake Jacks kontor, etter at han hadde gjort noe ulovlig. Her fant hun sprøyter med rester av heroin. Midt i sesongen klarer hun å stoppe en orm, som spiste seg gjennom nettverket til CTU. Ormen ville gjort at utenforstående terrorister kunne ta seg inn i CTUs sikre systemer.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Chloe får et mye bedre forhold til Jack i sesong 4. Han er vennligere mot henne enn han var i forrige sesong. Etter at han blir arrestert for å avhøre en mistenkt med ulovlige metoder, kommer Chloe til han med informasjon om at en venn av henne, Andrew Paige, kom over indikasjoner om et stort Internett angrep. Jack drar ut i felten for å hente inn Paige, men en terrorist tar han før han kommer dit. Deretter vil Jack bruke terroristen til å lede dem til stedet hvor forsvarsministeren blir holdt fanget. Dette går imot CTU direktørens ordre. Chloe får sterke følelser for dette, men hun fortsetter å hjelpe Jack "under radaren". Hun blir avslørt når hun prøver å få satellittilgang, og hun blir sparket.

Senere den dagen, da Michelle Dessler har tatt over som CTU Direktør, vil hun ha tilbake Chloe. For å følge opp en ledetråd blir Chloe sendt ut i felten for å uthente informasjon om et atomstridshode, som er i hendene på terrorister. En leiemorder dukker opp for å ødelegge informasjonen, og dreper alle unntatt Chloe og informanten. Hun klarer å komme seg ut i CTU-bilen som har et våpen i seg. Chloe tar det og skyter leiemorderen. Gjennom resten av sesongen hjelper hun til med å stanse missilet som har kurs mot Los Angeles, og US Air Force klarer å skyte det ned. Helt til slutt er Chloe en av de 4 som vet at Jack er i live etter at han hadde "laget" sin egen død. De andre er David Palmer, Tony Almeida og Michelle Dessler

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Chloe våkner i sesong 5 i sengen sin sammen med Spencer Wolf. Hun sa det var en tabbe at de hadde ligget med hverandre. Deretter får hun vite på TV at David Palmer er skutt og drept. Wolf drar med en gang, og da Chloe skal dra blir hun oppringt av Edgar Stiles. Rett før hun skal sette inn bilnøklene, sier Edgar at noen hadde plantet en bilbombe i Michelle Desslers bil og at hun er død og at Tony er skadet. Hun skjønner at hun har en bombe i sin egen bil også. Hun ser noen som spionerer på henne, og han begynner å jage henne. Hun rister han av seg, og ringer Jack Bauer.

De avtaler å møte hverandre ved et gammelt oljeraffineri. Jack og en gutt som heter Derek Huxley kommer dit med helikopter. De møtes der, men Chloe har blitt oppsporet. Jack skyter noen av dem og avhører en leiemorder. Han får vite at den siste mannen var David Palmers drapsmann og at jobben hans var å la Jack få skylden for det. Jack, Chloe og Derek drar til drapsstedet til Palmer for å finne noe informasjon etter hvem som betalte leiemorderen for å drepe Palmer, Dessler og Almeida. Jack blir imidlertid oppdaget, og Chloe lager en avledningsmanøver og lar seg selv bli tatt, for at Jack og Derek skal slippe unna. Hun blir satt i varetekt, men Bill Buchanan slipper henne fri for at hun skal hjelpe dem.

Senere, da CTU var angrepet av Sentox VX1 nervegass, var Chloe en av de overlevende som kom seg inn i et forseglet rom. Her så Chloe en av sine beste venner, Edgar, bli drept av nervegassen. Hun ble mentalt nedbrutt etter dette.

Etter at CTU ble overtatt av Department of Homeland Security, og Jack ble etterlyst av korrupte President Charles Logan, begynte Chloe å jobbe mot sine overordnede for å hjelpe Jack og Audrey Raines med å frata Logan makten. Chloe ble satt i varetekt, men hun klarte å rømme, og dro til Bill Buchanan. Etter at hun brukte CTU systemet ble hun oppdaget, men Karen Hayes ringte og advarte dem, etter at hun selv hadde begynt å tro at presidenten var korrupt.

Etter at Jack fikk tak i et opptak som impliserer Logan i en konspirasjon, hentet Karen Hayes Chloe til CTU hvor hun skulle hjelpe til med å gjøre klart opptaket for avspilling til justisdepartementet. Uheldigvis ødelegger Miles Papazian opptaket på oppdrag fra Logan. Til slutt i sesongen bruker Chloe eksmannen sin til å lage og levere feltkommunikasjons utstyr til Jack, som kidnapper presidenten for å tvinge frem en tilståelse. Det går ikke, men Jack planter en mikrofon på presidenten og han tilstår foran kona. Chloe spiller av opptaket for generaladvokaten, som beordrer at Logan skal bli arrestert.

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

Månedene før sesong 6 har USA blitt utsatt for gjentatte terroristangrep. Mange amerikanere har mistet livet og det stopper ikke. Deretter ringer en terrorist som heter Abu Fayed til styresmaktene og sier han vil ha 25 millioner dollar og Jack Bauer som er fengslet av kinesere, mot at styresmaktene får plasseringen den antatte mannen bak angrepene. Chloe som jobber på CTU, får vite at Jack er i USA, men at han skal ofres.

Jack klarer å rømme fra Fayed og de møtes igjen på CTU. Fayed har anskaffet koffert atombomber og må rekonfigurere dem. Han bruker Chloes kjæreste, Morris O'Brian til å programmere en PDA som kan detonere bombene. Morris gjør det etter å ha blitt torturert gjentatte ganger. CTU stormer stedet de er på, men Fayed unnslipper med bombene og PDAen. Chloe rettleder Jack mens han desarmerer en atombombesom Fayed har satt igjen som avledningsmanøver.

Senere hjelper Chloe Jack med å redde Audrey Raines fra kinesere. Hun bruker Morris's system, og etter at han finner det ut avslutter han forholdet deres. Når Chloe i siste time kollapser i CTU finner han ut at hun er gravid. Han gjenopptar forholdet deres, og de gifter seg etter sesong 6.

Sesong 7[rediger | rediger kilde]

Mellom sesong 6 og 7 blir CTU oppløst, og Chloe og Bill Buchanan starter en hemmelig "undercover" operasjon. De har funnet ut at viktige personer i presidentens innerste krets er korrupte. Tony Almeida som alle trodde var død, sluttet seg til Chloe og Bill, en måned før sesong 7. Chloe er blitt gift med Morris O'Brian og de har en sønn.

Da Tony ble arrestert av FBI for å være terrorist, avhørte Jack Bauer han, og Tony hvisket en gammel CTU kode i øret hans. Dette fikk Jack til å ringe Bill og Chloe. Bill forklarte situasjonen og overtalte Jack til å bryte ut Tony. Chloe hadde hacket seg inn i FBI og hun stengte av de sikkerhetskameraene som Jack skulle passere.

Chloe fortsetter å jobbe mot korrupsjonen i hemmelighet, frem til Jack begynner å samarbeide med sjefen i FBI. Larry Moss henter inn Chloe til hovedkvarteret i Washington D.C. for å finne de som er involvert. Han kunne ikke bruke noen andre, siden de kunne være i korrupsjonen. Chloe klarer midt i sesongen å hente frem alle navnene på de involverte.

Senere, henter Jack Chloe tilbake til FBI for å styre CTU serverene da de skulle søke etter en muslim, som ble brukt som syndebukk i et biologisk angrep. De klarte å avverge en katastrofe. Etterpå blir Jack kidnappet av folkene bak trusselen, og Chloe har en viktig rolle i å finne han.

24: Live Another Day[rediger | rediger kilde]

Chloe er en viktig karakter i den nye miniserien som har premiere i mai 2014.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. "Character biography". Fra Web.archive.com. Hentet den 26. april 2014 fra https://web.archive.org/web/20080409233617/http://www.fox.com/24/profiles/cb.htm.