Chip Foose

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Chip Foose
FooseGreeson.jpg
Født13. oktober 1963 (54 år)
Santa Barbara, California, USA
Ektefelle Lynne Foose
Barn Brock og Katie
Beskjeftigelse Bildesigner og programleder
Nasjonalitet USA


Chip Foose (født 13. oktober 1963 i Santa Barbara i California) er en amerikansk Hot Rod-verkstedeier, bildesigner, produsent og hovedpersonen i TV-programmet «Overhaulin'», som vises på Discovery Channel.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Foose begynte sin karriere i sin fars selskap, Project Design, i Santa Barbara i California. På anbefaling fra Ford og Preston Tucker-designer Alex Tremulis, begynte Foose på Art Center College of Design i 1982, men ble tvunget til å slutte etter to år på grunn av finansielle problemer. Etter å ha jobbet fire år for ASHA Corp, returnerte Foose til Art Center for å ferdiggjøre utdanningen sin. Etter å ha bestått eksamen i 1990, startet Foose å jobbe fulltid for Sterenberger Design og deltid for Boyd Coddington.

Bildesigner[rediger | rediger kilde]

I 1993 sa Foose opp jobben ved Sterenberger for å jobbe for J Mays i Ford, men Coddington klarte å overbevise Foose om å komme og jobbe fulltid for han i stedet. I fulltids stilling for Coddington ble Foose etterhvert direktør for Coddingtons selskap Hot Rods by Boyd. Mens han jobbet for Coddington, designet Foose mange av Coddingtons velkjente biler som «The Boydster» I og II.

I 1998 var Hot Rods by Boyd i ferd med å gå konkurs. Foose sa opp stillingen sin hos Coddington og startet sit eget bildesign- og produksjonsselskap ilag med sin kone Lynne, kalt Foose Design i Huntington Beach, California. Foose sin avgang fra Boyds var ikke en hyggelig en, i et intervju i 2006 sa Foose: «Boyd har "valgt" å ikke ha noen form for kontakt med meg siden jeg sluttet hos han». En av grunnene til det dårlige forholdet mellom boyd og Chip skal ha vært at Chip rekrutterte mange av Boyds mest talentfulle byggere, et eksempel var da Mike og Charlie sluttet, som vist på TV-programmet «American Hot Rod».

TV-stjerne[rediger | rediger kilde]

Foose fikk mer oppmerksomhet 2003 som følge av en TLC-dokumentar av hans design og produksjon av en modifisert 2002 Ford Thunderbird kalt «The Speedbird». I 2004, begynte TLC programmet «Overhaulin'» med Foose den store stjernen. I 2006 lanserte Foose en rekke miniatyr-replikaer av mange av hans mest berømte designbiler ilag med produsentene av Johnny Lightning under navnet JL Full Throttle. JL Full Throttle produserte mange av Fooses berømte, prisvinnende design som Grand Master og Impression. Impression vant også «Riddler prize». Det ble produsert replikaer av flere av bilene fra showet «Overhaulin'». Det ble kunngjort en avtale mellom Foose og Ford på «Specialty Equipment Market Association» (SEMA) marketing show i 2006 at Ford skulle produsere Foose-designede biler, den første av disse ble avdekket i 2007 på «New York Auto Show».

Foose ble hentet inn som designkonsulent for å gi arkitektene unike stilelementer for både fasade og interiør til utvidelsen av Detroits MotorCity Casino som ville koste hele 275 millioner dollar.

«Overhaulin'» ble avsluttet etter 2009-sesongen, men Foose leder sitt firma og designer biler for General Motors, Ford og Chrysler. Han er også aktiv i flere humanitære og ideelle organisasjoner.