Hopp til innhold

Chicago (musikal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Chicago er en musikal fra 1975, skrevet av Fred Ebb (tekster) og John Kander (musikk). Den hadde urpremiere på Broadway i regi av Bob Fosse og med Gwen Verdon, Jerry Orbach og Chita Rivera i hovedrollene. Musikalen hadde 898 forestillinger, og i rundt en måned vikarierte Liza Minnelli for Gwen Verdon.

1996 hadde en ny versjon premiere på Broadway, med blant andre Joel Grey i en av rollene, og den går fortsatt.

Chicago ble filmatisert i 2002 med Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones og Richard Gere i hovedrollene.

Musikalen har i Norge blitt satt opp på Oslo Nye Teater i 2002 med Henriette Lien i hovedrollen. Den er også satt opp vinteren 2009 på Trøndelag Teater, og igjen på Oslo Nye Teater i 2015 med Hilde Louise Asbjørnsen i hovedrollen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Roxie Hart drømmer om å bli en stor varietéartist og har derfor et forhold med Fred Casely, som lover å hjelpe henne med å bli en stjerne. Men når det viser seg at han har løyet for henne, dreper hun ham og havner i fengsel. Der oppdager hun at idolet Velma Kelly ikke er så hyggelig som hun trodde. Forsvarsadvokaten Billy Flynn hjelper Roxie med å komme ut av fengsel og takket være han blir hun den stjernen hun drømte om. Men erkefienden Velma Kelly nekter å gi opp uten kamp.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]