Chicago (musikal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Chicago er en musikal fra 1975, skrevet av Fred Ebb (tekster) og John Kander (musikk). Den hadde urpremiere på Broadway i regi av Bob Fosse og med Gwen Verdon, Jerry Orbach og Chita Rivera i hovedrollene. Musikalen hadde 898 forestillinger, og i rundt en måned vikarierte Liza Minnelli for Gwen Verdon.

1996 hadde en ny versjon premiere på Broadway, med blant andre Joel Grey i en av rollene, og den går fortsatt.

Chicago ble filmatisert i 2002 med Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones og Richard Gere i hovedrollene.

Musikalen har i Norge blitt satt opp på Oslo Nye Teater i 2002 med Henriette Lien i hovedrollen. Den er også satt opp vinteren 2009 på Trøndelag Teater, og igjen på Oslo Nye Teater i 2015 med Hilde Louise Asbjørnsen i hovedrollen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Roxie Hart drømmer om å bli en stor varietéartist og har derfor et forhold med Fred Casely, som lover å hjelpe henne med å bli en stjerne. Men når det viser seg at han har løyet for henne, dreper hun ham og havner i fengsel. Der oppdager hun at idolet Velma Kelly ikke er så hyggelig som hun trodde. Forsvarsadvokaten Billy Flynn hjelper Roxie med å komme ut av fengsel og takket være han blir hun den stjernen hun drømte om. Men erkefienden Velma Kelly nekter å gi opp uten kamp.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]