Chelsea Clinton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Chelsea Clinton
Clinton family.jpg
Født 27. februar 1980 (35 år)
Little Rock, Arkansas
Ektefelle Marc Mezvinsky
Far Bill Clinton
Mor Hillary Clinton
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Religion United Methodist Church
Alma mater Stanford University, University College, Q5149896

Chelsea Victoria Clinton (født 27. februar 1980 i Little Rock i Arkansas i USA) er datter og eneste barn av tidligere president Bill Clinton og tidligere utenriksminister Hillary Clinton. Hun var tolv år da faren ble tatt i ed som USAs president.

Chelsea Clinton sammen med sine foreldre under en parade i 1997

Hun har gått på privatskolen Sidwell Friends School, og skånet for tabloid oppmerksomhet i massemediene i ungdomsårene med noen få stygge overtramp fra deler av pressen. En artikkel om henne rett før farens riksrettshøringer i forbindelse med Lewinski-affæren ble oppfattet av foreldrene og andre som særlig upassende og utilbørlig, politisk motivert.

Hun var en del av USAs offisielle delegasjon til de olympiske leker i Sydney i Australia i 2000.

Chelsea var mellom 3. januar 2001 og frem til farens avgang som president 20. januar ansvarlig for vertskapsfunksjonene i Det hvite hus, ettersom moren da hadde tiltrådt som senator for delstaten New York, Men hun overtok ikke den uoffisielle tittel First Lady.

Chelsea Clinton studerte til 2001 ved Stanford University, og tok en grad i historie. Avslutningsarbeidet dreidde seg om hennes fars formidlingsrolle forut for Langfredagsavtalen i Nord-Irland. Hun fortsatte deretter studiene sine i England, og tok en masterseksamen i internasjonal politikk fra universitetet i Oxford.

I 2004 ble hun ansatt hos McKinsey & Company i New York. Siden 2005 har hun bodd i strøket ChelseaManhattan.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Chelsea Clinton – bilder, video eller lyd