Cheetah Girls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cheetah Girls
orig. The Cheetah Girls
The-Cheetah-Girls 2009-11.jpg
Generell informasjon
GenreUngdomsfilm, filmmusikal
NasjonalitetUSA
Utgivelsesår2003
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
Regissør(er)Oz Scott
ManusAlison Taylor
Basert påThe Cheetah Girls
Produsent(er)Cheryl Hill, Jacqueline George
MusikkJohn Van Tongeren
Foran kamera
MedvirkendeKiely Williams,[1] Sabrina Bryan,[1] Adrienne Bailon,[1] Raven-Symoné,[1] Lynn Whitfield,[1] Juan Chioran,[1] Vince Corazza,[1] Ennis Esmer,[1] Sandra Caldwell,[1] Lori Alter,[1] Kyle Schmid,[1] Denton Rowe,[1] Linette Doherty,[1] Kyle Saunders,[1] Rothaford Gray,[1] My Anh Tran,[1] Johnie Chase,[1] Kim Roberts,[1] Vanessa Thompson,[1] Troy P. Liddell,[1] Deborah Tennant,[1] Kenroy Allen,[1] Shane Daly,[1] Sandy Robson,[1] John Anderson,[1] Maria Syrgiannis[1]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapDisney Channel
DistributørDisney–ABC Domestic Television, Netflix, Disney+
Premiere(r)15. august 2003 (USA)
TV-kanalDisney Channel
FilmserieThe Cheetah Girls
Eksterne lenker

Cheetah Girls er en film som er lagd for Disney Channel. Cheetah Girls har vært ute siden 2003, Cheetah Girls 2 kom ut i 2007 (i Norge). Filmen handler om at Adrienne (Chanel) og Raven (Galleria) har vært venner og artister alene, men så kom de to andre jentene. Dorinda er koreografen deres i filmen og Gallerie er den som lager sangen sine hjemme mens hunden hennes Todo hopper å danser til sangene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Tenåringsjentene Galleria, Chanel, Aqua og Dorinda fra Manhattan opptrer ved en bursdagsfest under navnet The Cheetah Girls. Etter forestillingen skynder Chanel seg hjem for å fortelle moren om showet, men moren hennes er alt for opptatt med å forberede seg til et stevnemøte med sin nye kjæreste. Galleria kommer hjem til foreldrene sine, som refser henne for manglende ansvar ovenfor hunden deres, Toto. I mellomtiden er Dorinda opptatt med jobben sin som vaktmester ved et samfunnshus.

Jentene håper å bli de aller første studentene som skal vinne en talentkonkurranse i skolens historie. Etter en vellykket audition uttrykker en kjent tidligere alumn fra skolen, Jackal Johnson, interesse for å signere «The Cheetah Girls» til plateselskapet sitt. Galleria presenterer seg som grunnlegger og låtskriver for The Cheetah Girls, noe som ikke blir verdsatt av gruppens andre medlemmer. Uten å spørre de andre medlemmene om deres meninger foreslår Galleria at The Cheetah Girls ikke skal bruke tid på talentprogrammet likevel, og heller fokusere 100 % på den nye potensielle platekontrakten sin. I tillegg kritiserer hun de andre medlemmene gjentatte ganger for å ha på seg de samme kjedelige klærne.

I mellomtiden har Dorinda muligheten til å få en fast dansejobb. Men denne rollen krever at hun blir nødt til å forlate The Cheetah Girls. Senere blir Chanel bekymret etter å ha hørt en melding fra morens telefonsvarer som kan tyde på at moren planlegger å selge leiligheten deres i New York City for å flytte til Paris sammen med den nye kjæresten sin. Chanel føler seg forsømt av moren, og benytter seg av morens kredittkort på shopping.

På neste møte mellom The Cheetah Girls og Jackal Johnson avslører Jackal at markedsføringen hans har utviklet et nytt image for dem som krever at de må bruke masker og lip sync. Galleria nekter å være med gruppen deres lenger på dette løpet, men hun får inntrykk av at de andre Cheetah Girls kommer til å godkjenne denne nye avtalen. Chanel kommer hjem og moren avslører at kredittkortet hennes ble avvist på grunn av Chanels tidligere shopping. Jentene må deretter forsøke å reparere det ødelagte vennskapet sitt, samtidig som de må velge mellom Jackal Johnson eller talentkonkurransen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Cheetah Girls; gjelder del: Rulletekst.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]