Charlie McGettigan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Charlie McGettigan
Født7. des. 1950Rediger på Wikidata (72 år)
BallyshannonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet IrlandRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Charlie McGettigan (født 7. desember 1950) er en irsk sanger og låtskriver som vant Eurovision Song Contest i 1994 for Irland sammen med Paul Harrington med sangen «Rock 'n' Roll Kids».

McGettigan begynte sin karriere i 1960-årene ved å spille på klubber og puber, inspirert av irsk folkemusikk.[trenger referanse] I 1973 var han med og skaper gruppen Jargon som fikk platekontrakt etter å ha deltatt på Letterkenny Folk Festival. Etter tre utgivelser bestemmte han seg imidlertid for forlate gruppen å starte en solokarriere.

Han jobbet så med irske artister som Maura O Connell og Eleanor Shanley, som ga ut noen av komposisjonene hans. I 1994 deltok han for Irland i Eurovision Song Contest sammen med Paul Harrington. Etter at de vant konkurransen ga de ut albumet «Rock 'n' roll kids» før de gikk hvert til sitt.

McGettigan har fortsatt å gi ut album og reiser fremdeles på turneer i Irland og i resten av Europa.[trenger referanse] Irske artister som Dannan, Mary and Frances Black, Ray Lynam, Daniel O Donnell, Hall Ketchum, Maura O Connell og Eleanor Shanley har dessuten gitt ut sanger laget av ham. Han gjorde også en gjesteopptreden på «Congratulations»-konserten i 2005, da Eurovision Song Contest feiret sitt femtiårsjubileum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
Irland Irland
Niamh Kavanagh med «In Your Eyes»


Vinner av Eurovision Song Contest
1994 sammen med Paul Harrington med «Rock 'n' Roll Kids»
Etterfølger :
Norge Norge
Secret Garden med «Nocturne»
Forgjenger :
Niamh Kavanagh med «In Your Eyes»


Irlands representant i Eurovision Song Contest
1994
Etterfølger :
Eddie Friel med «Dreamin'»