Charles R. Chikering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Charles R. Chikering
Charles R Chickering2.jpg
Født7. oktober 1891[1]
Død29. april 1970[1] (78 år)
Beskjeftigelse Frimerkekunstner
Nasjonalitet USA
Abraham Lincoln i Credo-serien

Charles Ransom Chickering (født 7. oktober 1891, død 29. april 1970) er best kjent som freelance-kunstner som har tegnet om lag sytti-sju frimerker for US Postal Service mens han arbeidet på Bureau of Engraving and Printing i Washington, DC Hans karriere som profesjonell kunstner begynte mens han arbeidet som illustratør for den amerikske hæren med medisinske illustrasjoner av sårede og døde under første verdenskrig. Han fortsatte praksisen i det sivile liv og ble en kjent kunstner, illustratør som arbeidet for en rekke fremtredende magasiner, inkludert The Saturday Evening Post, som var veldig populær før TV-tiden på 1920-tallet til1940-tallet. Etter andre verdenskrig begynte Chickering å tegne for US Postal Servive amerikanske frimerker, enkelte som ble meget, berømte. Senere i livet tegnet og illustrerte han førstedagsbrev som er populære blant filatelister

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Charles Ransom Chickering ble født 7. oktober 1891 i Smithville-delen av Galloway Township, New Jersey på atlanterhavskysten, ikke langt fra Philadelphia. Hans evne og talent til å illustrere idéer og motiver kom til ham i ung alder. Mens han gikk i videregående skole tegnet han først maskintegninger, men da han ble tilbudt et stipend for å gå på Philadelphia Museum School of Industrial Art begynte han sin karriere som illustratør. Han ble uteksaminert fra denne skolen i 1913 og snart solgte han sine første illustrasjoner til Collier's, der hans karriere som freelance bok- og magasin-illustrator var sikret.

Chickering's karriere ble midlertidig satt på vent da første verdenskrig brøt ut. Hans sønn David hevdet at Charles vervet seg frivillig til Hæren før de vervet ham, og han ble opprinnelig plassert i et infanteri hvor han snart ble overført til en kavaleri-enhet. Da han ofte tegnet i fritiden, blant annet ulike illustrasjoner av Gettysburg Address. Han var stasjonert i Dijon i Frankrike da han ble bedt om å gjøre noen medisinske illustrasjoner av sårede og døde soldater som ble brakt inn for obduksjon. Mange av disse tegningene finnes i dag i Smithsonians samlinger i Washington, DC. I 1919 ble han utskrevet fra Hæren. I henhold til folketellingen i 1920 fortsatte han sin karriere som free-lance tegner etter krigen.

Marinens rekrutterinsplakat tegnet i 1942 av Charles Chickering

Karriere som tegner[rediger | rediger kilde]

Mellom verdenskrigene blomstret magasin-industrien i USA. Mange forskjellige typer tidsskrifter dukket opp på scenen. I løpet av denne tiden fant Chickering nok av muligheter til å produsere illustrasjoner for en rekke av disse magasinene som ble populære i løpet av denne tiden, inkludert Collier's, Good Housekeeping, The Country Gentleman, Everybody's Magazine, Blue Book, Redbook, Cosmopolitan, Liberty og The Saturday Evening Post, som ble ansett for å være blant de mest prestisjetunge av illustrerte magasiner. Det antas at hans illustrasjon på omslaget av Saturday Evening Post utgaven for 9. mai 1936 var toppen av hans karriere som en magasintegning. Han fikk anerkjennelse for sin kunst og produksjon. Imidlertid, den publikasjon som kom til å få størst betydning for Chickering, var Blue Book. Redaktøren og Art Director ble både venn og beundrer av Chickering og hans kunstverk og følgelig benyttet de hans illustrasjoner i de fleste av artiklene gjennom hele perioden fra 1930-årene til 1950-tallet. Noen av hans tegninger ble brukt i Blue Books historier som like «Lady on the Warpath», «The Blackout Murder», «A Matter of a Pinion» og «Be Sure Your Sin Will Run You In»

Da andre verdenskrig brøt ut brukte Chickering sine talenter som bidrag til krigsinnsatsen. Han var allerede anerkjent for sine illustrerasjomer for Hæren under første verdenskrig, fikk han i oppdrag av regjeringen å tegne rekrutteringsplakater for Sjøforsvaret. Blant hans mest kjente plakater var Uncle Sam (Uncle Sam needs You) plakat fra 1942. Han tegnet også plakater som fremmet bevissthet nødvendig for en vellykket sivil krigesproduksjon.

Tegnet amerikanske frimerker[rediger | rediger kilde]

Centennial Japan 1953 frimerke tegnet av Chickering, utstedt i 1953

Etter krigen begynte Chickering's karriere som amerkansk frimerketegner da han begynte å arbeide for Bureau of Engraving and Printing (BEP), den 12. februar 1947. I løpet av Chickering's 15-årige karriere ved BEP er han kreditert for å ha utformet 66 frimerker som ble produsert uforandret, i den endelige stempel design, som den som brukes i Åpningen av Japan minnemynter problemet i 1953, mens 11 andre planer ble endret noe, og er inkorporert i frimerke-format. I tillegg til de 77 frimerker er Chickering også kreditert for 41 frimerker tegnet av andre kunstnere og ytterligere åtte som et felles prosjekt.

Under utformingen av de mange frimerker med historiske temaer bruke Chickering mye tid på å forske og studere historiske dokumenter, brev, malerier, statuer og bilder før han ville bestemme den faktiske tegningen på et bestemt frimerke. Da han tegnet Gettysburg Address studerte han en statue laget av Daniel Chester French til å skape bildet av Lincoln på frimerket, mens det credo som står på frimerket er tatt fra selve Lincolns Gettysburg Address

Bemerkelsesverdige frimerker[rediger | rediger kilde]

Chickering tegnet dusinvis av frimerker de fleste med historiske motiver.

  • Mercury-programmet utstedt 20. februar 1962, viste seg å bli det mest berømte av Chickering's frimerketegninger. Det ble opprinnelig trykt i 100 millioner frimerker. Men fordi det viste seg å bli så populært måtte USA Postal Service bestilte nytrykk av ytterligere 100 millioner. Før frimerket ble utgitt til publikum, Produksjonen av dette frierket ble gjort i hemmelighet. For å sikre at var produksjonen av dette frimerket forble konfidensielt gjorde Chickering det meste av tegningene i sin egen bolig, mens hans kolleger i BEP ble fortalt at han var på ferie. Det ferdige frimerket ble sendt til postkontorer over hele landet og var merket som Top Secret der de til slutt kom i salg 20. februar 1962 på nøyaktig da oberst John Glenns historiske fly var tilbake på jorden.
  • Blant hans tidligere produksjoner er Fort Bliss minnefrimerker i 1948, utstedt til ære 100-årsjubileet for Fort Bliss i El Paso, Texas. Chickering's tegning var ment å skildre det gamle og det nye historiske aspektet av Fortets 100-årige historie som viste seg å være en vanskelig oppgave på så liten plass Chickering tegnet frimerket. C. A. Brooks graverte vignetten, og A. W. Christensen gravert ramnen, bokstavene og tallene
  • Overland-mai. I begynnelsen av 1957 var US Mail under betydelig politisk press for å markere årsdagen for Butterfield Overland Mail med et jubileumserke «til ære for Centennial av Overland-Mail.» Chickering ble valgt til å tegne frimerket.
  • Credo-serien i 1960. Disse frimerke har sitater fra forskjellige kjente amerikanerne som Washington, Jefferson og Lincoln. De var etter utkast Frank S. Conley og ble tegnet av Chickering.

Siste år[rediger | rediger kilde]

I sine senere år fikk Chickering hjerteproblemer som til slutt krevde hans liv mens han bodde i Island Heights, New Jersey den 29. april 1970. I månedene frem til sin død var Chickering fortsatt i arbeide med å tegne og produsere Førstedagskonvolutter. Noen av disse ble også utgitt etter hans død. Temaet for utformingen av hans siste konvolutt var South Carolina Settlement. Frimerket ble utstedt 12. september 1970.

Utvalgete frimerker tegnet av Chickering[rediger | rediger kilde]

Se også: Utvidet galleri av frimerker tegnet av Charles Chickering

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Charles Chickering, 155542