Charles Mungoshi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Charles Lovemore Mungoshi
Født1947 (alder 70–71)
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter
NasjonalitetZimbabwe Zimbabwisk
Utmerkelser Noma-prisen
DebutMakunungunu Maodzamoyo

Charles Lovemore Mungoshi (født i 1947) er en forfatter fra Zimbabwe.

Mungoshis verker inneholder både noveller og romanershona og engelsk. Han skriver også poesi, men ser ikke på dette som hovedarbeidet sitt. Han har et stort tematisk spenn, fra anti-kolonialisme til barnebøker. Skriftene hans ble i utgangspunktet forbudt av kolonistyret, men han skriver nå også om post-kolonial undertrykkelse.

Han har vunnet priser som Noma-prisen (1992) og Commonwealth Writers Prize for Afrika to ganger (1988 og 1998). To av romanene hans, en på shona og en på engelsk, begge utgitt i 1975 vant den internasjonale PEN-prisen. Han har også et æresdoktorat fra University of Zimbabwe.

Hans første roman var på shona og var Makunungunu Maodzamoyo. Deretter kom en engelsk novellesamling, Some Kinds of Wounds, som ble forbudt av kolonimakten. Shonaromanen Kunyarara Hakusi Kutaura vant flere priser og skuespillet Ingongova Njakenjake viste mangesidigheten hans som forfatter..

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
Niyi Osundare
Vinnere av Noma-prisen sammen med
Souad Khodja

Neste mottaker:
Mongane Wally Serote
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)