Charles Fazzino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Charles Fazzino
American pop artist Charles Fazzino in studio.jpg
Født26. desember 1955 (62 år)
New York
Utdannet ved School of Visual Arts
Beskjeftigelse Kunstner, maler, illustratør, silketrykk
Nasjonalitet USA

Charles Fazzino (født 26. desember 1955 i New York) er en amerikansk 3D-popkunstner med finsk mor og italiensk far. Han begynte som gatemaler sammen med faren, men fikk raskt en interesse for 3D-kunst. Nå har han holdt på med det i 25 år (2008) og har utstilt i 600 gallerier i verden. Fazzino var elev ved Parsons School of Design og New York School of Visual Arts.

Detaljrikdommen i hvert enkelt bilde er enorm. Noen tar utgangspunktet i steder, som Las Vegas, hvor man finner igjen alle kjente landemerker fra byen.

Fazzino gjør en grundig undersøkelse på den historien han skal fortelle, enten det omhandler et sted eller en person. Han lager skisser som danner grunnlag for trykk. De lages i et begrenset opplag og hver detalj skjæres omhyggelig ut før den plasseres tilbake i bildet.

Før gjorde Fazzino alt arbeidet selv. Nå som han er blitt verdensledede inenfor sin sjanger, har han både sitt eget trykkeri og ansatte som skjærer ut alle detaljene. Hvert bilde - noen små og morsomme, andre imponerende store - er rammet inn i flere lag, noe som forsterker 3D-effekten.

Hans kunstverk finnes i de private samlingene til Rosie O'Donnell, Michael Eisner, Hillary Clinton, presidentene Bill Clinton og George Bush, Paul McCartney, Phil Collins, Roger Clemens, Michael Jordan, Julia Roberts og mange flere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]