Chaos Walking

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chaos Walking
Generell informasjon
SjangerActionfilm
Utgivelsesår2021
Prod.landUSA
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDoug Liman
ProdusentAllison Shearmur
Erwin Stoff
ManusforfatterPatrick Ness
Christopher Ford
MusikkMarco Beltrami
Foran kamera
Hovedrolle(r)Daisy Ridley
Mads Mikkelsen
BirollerDemián Bichir
Nick Jonas
Annen informasjon
Prod.selskap3 Arts Entertainment
DistributørLions Gate Films
Premiere24. februar 2021 i Sør-Korea
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Chaos Walking er en dystopisk actionfilm fra 2021, regissert av Doug Liman. Manus ble skrevet av Patrick Ness og Christopher Ford. Hovedrollene spilles av Tom Holland, Mads Mikkelsen, Demián Bichir og David Oyelowo.

Historien følger en ung mann i en dystopisk samfunn, hvor det ikke finnes noen kvinner. Men alle levende skapninger kan høre hverandres tanker som bilder, ord og lyder. Filmen hadde premiere i Sør-Korea den 24. februar 2021, og i USA den 5. mars 2021.

Handling[rediger | rediger kilde]

I år 2257 har alle kolonistene på planeten «New World» blitt rammet av en tilstand som kalles for «støy» hvor alle kan se og høre hverandres tanker. Kolonistene var tidligere involvert i en bitter konflikt mot den innfødte humanoide arten - referert til som The Spackle. Konflikten drepte tilsynelatende alle kvinnelige kolonister. Men cirka halvparten av mennene overlevde. Todd Hewitt bor i Prentisstown sammen med sine adoptiv-fedre, Ben Moore og Cillian Boyd. Andre innbyggere inkluderer predikanten Aaron, byens ordfører David Prentiss og sønnen hans Davy. Prentiss har lært å kontrollere støyen sin, noe som gjør tankene hans vanskelige å se eller høre for andre. Når et romskip krasj-lander oppdager Todd det havarerte skipet og Viola, den eneste overlevende etter krasjen. Han blir sjokkert over å se en ung kvinne, ettersom han aldri har sett noen kvinner før.

Flere av de andre mennene fra Prentisstown tar Viola til fange, og hun blir brakt til ordførerens hjem - hvor hun blir avhørt om hvor hun egentlig kommer fra. Prentiss forklarer henne hva støyen er, og hva som har skjedd på planeten deres. Viola stikker av og gjemmer seg i en låve gjemt av Todds familie - hvor Todd finner henne. Han forsøker å skjule Viola, når en av Prentiss sine håndlangere dukker opp for å lete etter henne. Todd får vite om en annen by, kalt Farbranch, hvor Viola kan være trygg. Viola stikker av på motorsykkel, men Todd jager etter henne på hest. Todd innhenter Viola og de to begynner på en reise sammen til Farbranch - akkompagnert av Todds hund, Manchee. Underveis avslører Viola at hun kommer fra et stort romskip som frakter over 4 000 passasjerer. Men begge foreldrene hennes døde under den 64 år lange reisen fra jordkloden.

Todd oppdager morens dagbok, men Viola leser den for ham fordi han ikke kan lese selv. Dagboken avslører at kvinnene ikke ble drept av de innfødte romvesenene slik han først hadde trodd. Alle kvinnene ble egentlig myrdet av Prentiss og flere andre menn fra Prentisstown. Mennene klarte ikke å lese kvinnenes tanker, noe som gjorde dem sprø. Todd blir sint, og innser at alt han tidligere hadde blitt fortalt var løgn. Prentiss og mennene hans ankommer, og krever å få igjen Viola. Dette fører til en voldelig konfrontasjon.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Tom Holland som Todd Hewitt
  • Daisy Ridley som Viola Eade
  • Mads Mikkelsen som ordfører David Prentiss. Lederen for Prentisstown
  • Demián Bichir som Ben Moore
  • Cynthia Erivo som Mathilde. Lederen for Farbranch
  • Nick Jonas som David Prentiss Jr. Ordførerens sønn
  • Ray McKinnon som Matthew Lyle. En Farbranch-innbygger
  • Kurt Sutter som Cillian Boyd
  • David Oyelowo som Aaron. En pastor i Prentisstown

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]