Cessnock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Broken Hill
Cessnock, NSW.jpg
LandAustralia Australia
DelstatNew South Wales New South Wales
LokalstyreCity of Cessnock
Postnummer2325
Befolkning21 725 (2016)
Høyde over havet80 meter

Cessnock
32°50′00″S 151°21′22″Ø

Luftfoto av området rundt Cessnock.
Cessnock Court House.

Cessnock er en by øst i New South Wales i Australia. Byen er administrasjonssenter i City of Cessnock, og har fått sitt navn etter et landområde som het Cessnock Estate, og var eid av John Campbell.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Byen ligger mellom de tre tidligste europeiske bosettingene i Australia; Sydney, Hawkesbury River og Newcastle, og bidro dermed tidlig til kontakt mellom europeerne og aboriginerne, som hadde bodd i dette området i over 3000 år. Wonnarua-folket var det dominerende folkeslaget da europeerne etablerte seg i dette området, og mange av Wonnarua-stammen ble drept eller døde av sykdommer som europeerne hadde med seg.

Kullfeltet South Maitland coalfields ble oppdaget i 1801, og var det største kullfeltet i New South Wales fram til 1960-tallet. De senere årene har vinproduksjon overtatt mye av økonomien i området.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Cessnock er Australias eldste vinområder.[2] Området ligger i Hunter Valley, som er en av Australias mest kjente vinregioner, og har over 150 vingårder.[3] Vinproduksjon er i dag viktig for området, også fordi det bidrar til restauranter og turister i området.[4]

Kjente mennesker fra Cessnock[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


australiastubbDenne australiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.