Ceres Park & Arena

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ceres Park & Arena
Grunnlagt1920
BeliggenhetAarhus
LandDanmark
EierAarhus kommune
BrukereAGF
UnderlagGress
Kapasitet20 032
ArkitektAxel Høeg-Hansen
Historiske data
Åpnet1916
Kart
Ceres Park & Arena
56°07′55″N 10°11′47″Ø

Ceres Park & Arena (tidligere NRGi Arena og Aarhus Idrætspark) er en del av idrettsanlegget Atletion i Aarhus, tidligere Århus Idrætspark. Den består av flere idrettshaller, samt et fotballstadion med løpebaner.

Arenaen er hjemmebane for fotballklubben AGF Fodbold, samt håndball- og basketlagene i klubben. Idrettshallene er også flittig brukt til håndballandskamper.

NRGi Arena er Danmarks 3. største fotballstadion, og i 2006 ble arenaen omdøpt til NRGi Arena etter sponsoren NRGi.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det opprinnelige Århus Idrætspark ble tegnet og oppført i årene 191618. Idrettsparken ble innviet den 5. juni 1920 med deltagelse av kong Christian X og dronning Alexandrine.

Den ene av hallene brant ned under andre verdenskrig, og ble først gjenoppført i 1947 som den nye stadionhal. I 1993 ble det igjen foretatt en større renovering av anlegget med blant annet idrettshotel og kontorer.

To år på rad hadde FC Barcelona treningsleir i Århus, og arenaen ble brukt under deres treningskamper. Flere landskamper er blitt lagt til arenaen, blant annet kampene mot Liechtenstein og Spania foran EM 2008. Disse kampene ble lagt til Århus fordi Parken hadde fått karantene etter at en dansk supporter stormet banen i en kamp mot Sverige.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]