Cemetery Gates

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cemetery Gates
AlbumCowboys from Hell
Artist, bandPantera
Utgitt1990
Innspilt1989-1990
SjangerHeavy metal
Lengde07.03
PlateselskapAtlantic Records
Produsent(er)Terry Date
Plass i kronologi
Cemetery Gates
«Psycho Holiday»
(1990)
For Smiths-sangen «Cemetery Gates», se albumet The Queen Is Dead

«Cemetery Gates» er en sang av heavy metal-bandet Pantera. Sangen er det femte sporet på albumet Cowboys from Hell, bandets femte album og andre med Phil Anselmo som vokalist (selv om albumet blir sett på som deres første "ekte" album, da de tidligere ofte blir utelatt). «Cemetery Gates»" viser spesielt frem Anselmos ferdigheter som vokalist, som konkluderer med høye, skrikende noter som blir svart av Dimebag Darrell på gitar. Tekstene forteller om en avdød kvinne i slekten eller en kvinnelig venn, og om å dø eller begå selvmord, og deretter møte henne i etterlivet.

«Cemetery Gates» fikk mye spilletid på radiostasjoner, og har etter hvert blitt en av Panteras mest populære sanger. Lesere av Guitar World stemte bandets gitarsolo til den 35. beste noensinne, som var Dimebag sin nest høyest rangerte solo, like etter soloen på «Floods».

En kortere versjon av «Cemetery Gates», uten den akustiske begynnelsen, ble også gitt ut på musikkvideo. En kortere, fem minutter og førti-syv minutter lang versjon fulgte med på lydsporet fra filmen Tales from the Crypt Presents Demon Knight i 1995. Panteras konsertalbum, Official Live: 101 Proof, inkluderer en tolkning som varer i seks og et halvt minutt.

Etter Dimebags død ble sangen fremført av Dream Theater som en hyllest under Gigantour. Bandet fikk med Russell Allen fra Symphony X på scenen under det første verset, Burton C. Bell fra Fear Factory under det andre, mens Dave Mustaine fra Megadeth kom på under den avsluttende soloen.

Between the Buried and Me har også en coverversjon på albumet The Anatomy Of.