Catherine E. Coulson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Catherine E. Coulson
Født 22. oktober 1943 (71 år)
USA Ashland, Oregon, USA
Ektefelle Rabbi Marc Sirinsky
Jack Nance (1968-1976) (skilt)
Statsborger i USA
Kjente roller The Log Lady i Twin Peaks
IMDb IMDb

Catherine E. Coulson (født 22. oktober 1943 i Ashland i Oregon) er en amerikansk skuespillerinne som er best kjent fra rollen som «the Log Lady» i den amerikanske kultserien Twin Peaks. Hun har også arbeidet bak kamera på flere filmer samt produsert den relativt ukjente dramakomedien Breakfast in Bed fra 1978.

Coulson ble kjent med filmregissøren David Lynch på 1970-tallet og har medvirket både foran og bak kameraet på flere av hans produksjoner. Hun filmdebuterte i 1974 i David Lynchs kortfilm The Amputee, og hadde sin spillefilmdebut i 1982 via en birolle i skrekkfilmen Blodig Halloween (Trick or Treats). I 1990 fikk hun rollen som the Log Lady i kultserien Twin Peaks og returnerte i rollen i filmoppfølgeren Twin Peaks: Fire Walk with Me.

Coulson har hatt få film- og TV-roller, men en kan nevne hovedrollen i den relativt ukjente filmen The Secret Life of Houses fra 1994. Hun har ellers deltatt i et par TV-filmer på 1990-tallet. I 2009 er hun aktuell med en birolle i filmkomedien Calvin Marshall.

Coulson gikk gradvis over til teater og har siden slutten av 1990-tallet hatt oppdrag på Oregon Shakespeare Festival.

Personlig forhold[rediger | rediger kilde]

Coulson var i perioden 1968-1976 gift med skuespilleren Jack Nance, som forøvrig også hadde en sentral rolle i Twin Peaks. Hun er i dag gift med Rabbi Marc Sirinsky og har ett barn med ham.