Castle Rock Entertainment

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Castle Rock Entertainment
Org.formBørsnotert selskap
BransjeFilmindustri
Etablert19. juni 1985
Eier(e)Warner Media Group
MorselskapWarner Bros.
HovedkontorBeverly Hills
LandUSA
Produkt(er)film
Grunnlegger(e)Rob Reiner, Andrew Scheinman, Alan Frederick Horn

Castle Rock Entertainment er en film-og TV-produksjonsselskap som ble grunnlagt i 1987 av Martin Shafer, regissøren Rob Reiner, Andrew Scheinman, Glenn Padnick og Alan Horn.

Dette er et datterselskap av Warner Bros Entertainment, som igjen er en enhet av Time Warner. Selskapet hentet navnet fra en fiktiv by plassert i delstaten Maine i boken The Dead Zone av den berømte amerikanske forfatteren Stephen King.

Selskapet ble opprinnelig støttet av The Coca-Cola Company, den daværende morselskapet til Columbia Pictures. Selskapets grunnleggere eide en prosent-andel av dette selskapet. Senere ble eierskapet flyttet til Sony Pictures Entertainment. I 1989 ble Castle Rock Entertainment støttet av et datterselskap av Westinghouse. Og kort tid senere inngikk Castle Rock en avtale med Nelson Entertainment som delfinansierte Castle Rock-filmene. Nå er Castle Rock et datterselskap av Warner Bros. Entertainment, Inc.

Castle Rock har i tillegg til filmer, også produsert en rekke populære TV-programmer, for eksempel den vellykkede serien Seinfeld, og den animerte situasjonskomedien Mission Hill.