Castle Freak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Castle Freak
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 14. november 1995
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde95 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiStuart Gordon
ProdusentAlbert Band
Charles Band
ManusforfatterDennis Paoli
MusikkRichard Band
Foran kamera
MedvirkendeJeffrey Combs
Barbara Crampton
Jessica Dollarhide
Jonathan Fuller
Prod.selskapFull Moon Enterprises
Eksterne lenker

Castle Freak er en amerikansk skrekkfilm fra 1995, regissert av Stuart Gordon. Filmen er løst basert på novellen The Outsider av H. P. Lovecraft, og kom ut på VHS i USA den 14. november 1995. Filmen ble sluppet på DVD i USA 16. desember 1997, og den ble produsert og distribuert av Full Moon Entertainment.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etter å ha arvet ett gammelt slott fra det 12. århundre som tilhørte en kjent hertuginne, reiser John Reilly, hans kone Susan og deres blinde datter Rebecca til Italia for å se på slottet. Susan klandrer fremdeles John etter at de mistet den fem år gamle sønnen deres i en fyllekjøring, som også kostet deres datter synet på begge øynene. Den lille familien planlegger å overnatte på slottet frem til de kan avvikle boet og selge hele slottet. Det familien ikke vet er at det bor ett fryktelig monster på slottet, som har blitt holdt innelåst i kjelleren i mange år. Hertuginnen som tidligere eide slottet hadde en sønn, Giorgio, som ble holdt fanget og torturert av hertuginnen som hevn fordi hennes ektemann forlot henne. Giorgio bor fremdeles i de dype fangehullene under det store slottet.

Den unge mannen har utviklet seg til et vansiret monster etter den lange tiden med fangenskap og langvarig tortur. Dette monsteret klarer å komme seg løs fra kjetting og håndjern som han var bundet fast med, ved å ødelegge sin egen tommel. Han kommer seg ut av kjelleren og tørster etter blod, noe som fører til en rekke uforklarlige dødsfall og forsvinninger i nærmiljøet. Blant annet en prostituert som ikke gjør det engelsk som John hadde plukket opp og brakte til slottet etter å ha blitt avvist av sin kone for å ha lurt ham med Hor. John blir snart politiets hovedmistenkte i drapene, og han må finne den egentlige morderen før han og familien hans blir neste offer. Den prostituerte kvinnen blir seksuelt lemlestet og drept av monsteret, som senere dreper en av politimennene som undersøker slottet. I tillegg til en hushjelp som bor på slottet, og som oppdager liket til den prostituerte kvinnen.

Etterpå bortfører han Rebecca, og hun blir sperret inne i den samme fangekjelleren som monsteret tidligere ble holdt fanget i. Susan kommer datteren til unnsetning, knivstikker monsteret, og redder Rebecca. Men monsteret overlever, og går etter Rebecca og Susan for å drepe dem. John begynner å sette sammen alle de merkelige hendelsene han har opplevd, og gjenstander som han har oppdaget rundt omkring på slottet. Etterhvert innser han at monsteret faktisk er hans egen bror, og at det var moren deres som lenket fast og torturerte Giorgio hele livet fordi ektemannen hennes forlot dem og reiste til USA. John må nå redde seg selv og sin familie fra dette slottets ukjent innbygger før "The Castle Freak" gjør slutt på dem alle. Filmens klimaks finner sted på slottstaket, i en intens slåsskamp mellom John og monsteret. Noe som ender i tragedie.

John begravelse begynte, og vi ser barn av kvinnen drept med politiet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]