Cassida bergeali

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cassida bergeali
Nomenklatur
Cassida bergeali
Bordy, 1995
Populærnavn
-
Hører til
Cassida,
skjoldbiller,
bladbiller,
biller
Økologi
Utbredelse: ikke i Norge

Cassida bergeali er en bille som tilhører familiegruppen bladbiller (Chrysomelidae).

Cassida bergeali er mellom 5,5-7 mm lang. Den har et lyst blekgrønt eller mer olivenfarget halsskjold (pronotum). Dekkvingene er mer grønn. En stor markert (skarpt avgrenset) mørkere, brun flekk går fra bakkanten av halsskjoldet inn på dekkvingene og fortsetter som en spiss bakover oppå sømmen (midtlinjen). Halsskjoldet er like bredt som dekkvingene. Kroppen er svært bred, noe flat og oval, den skjuler både hodet og bein. Beina er noe gulbrunt farget.

Både larvene og de voksne (imago) billene lever av å spise blad på næringsplanten. De sitter tett inntil planten og det store flate halsskjoldet og dekkvingene gjør at billen kan være svært vanskelig å oppdage.

Cassida bergeali tilhører gruppen av insekter med fullstendig forvandling (holometabole insekter), som gjennomgår en metamorfose i løpet av utviklingen. Larvene er radikalt forskjellige fra de voksne i levevis og i kroppsbygning. Mellom larvestadiet og det voksne stadiet er et puppestadie, en hvileperiode, der billens indre og ytre organer endres.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]