Caroline Ehn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Caroline Ehn
Født6. okt. 1835Rediger på Wikidata
Oslo
Død21. des. 1890Rediger på Wikidata (55 år)
Lysaker
BeskjeftigelseTeaterskuespiller Rediger på Wikidata
EktefelleOle Johan Bucher
SøskenHanna Ehn
Ida Ehn
Julie Ehn
BarnInga Bucher
NasjonalitetNorge

Caroline Andrine Ehn (født 6. oktober 1835 i Christiania, død 21. desember 1890Lysaker) var en norsk skuespillerinne.

Familie[rediger | rediger kilde]

Caroline Andrine Ehn var datter av Henrikke Chrisitansdatter Barth og den svenske gullsmeden Gustav Theodor Ehn. Han kom som gullsmedsvenn til Christiania og fikk arbeid hos en gullsmed og gjørtler med smykkehandel i Pipervika. Barneflokken på i alt åtte barn vokste opp i Prinsens gate 33, hvor faren drev sin gullsmedforretning. De fire døtrene og en av sønnene ble alle knyttet til Christiania Theater.

Caroline Ehn var søster av skuespillerinnene Ida Ehn og Julie Ehn og skuespillerinne og korist Hanna Ehn. Caroline Ehn ble 20. oktober 1859 gift i Christiania med skuespiller Ole Johan Bucher. De var foreldre til skuespillerinnen Inga Bucher.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

26. mai 1852 fikk Caroline Ehn elevkontrakt ved Den norske dramatiske Skoles Theater, en scene som kort etter skiftet navn til Kristiania norske Theater. Her var hun skuespillerelev ut sesongen 1853-1854. Deretter var hun suffløse samme sted (Kristiania norske Theater) i perioden 1854-1850. Etter at hun fratrådte stillingen var hun en periode i 1860 skuespiller samme sted.

Kilder[rediger | rediger kilde]