Caroline Dale Ditlev-Simonsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Caroline Dale Ditlev-Simonsen
Født25. november 1962 (55 år)
Oslo
Far Torstein Dale
Mor Unn Søiland Dale
Utdannet ved Boston University, Simon Fraser University
Beskjeftigelse Professor
Nasjonalitet Norge

Caroline Dale Ditlev-Simonsen (født 25. november 1962 i Oslo) er professor i bedrifter og samfunnsansvar ved Handelshøyskolen BI.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Caroline Dale Ditlev-Simonsen er datter av designer Unn Søiland Dale og generalmajor Torstein Dale. Ditlev-Simonsen har en doktorgrad fra BI,[1] mastergrad fra Boston University og bachelorgrad fra Simon Fraser University, Vancouver (Siviløkonom).[2] Hun forsker og underviser på master- og executive nivå innen bedrifters samfunnsansvar (Corporate Social Responsibility), bærekraftig utvikling, ledelse samt holdning og atferd blant konsumenter. Hun har også arbeidet med større stiftelser om effektevaluering. Ditlev-Simonsen har bidratt i samfunnsdebatten rundt tema hun forsker innen, og er ofte benyttet som foredragsholder og konferanser. Hun er co-leder for BI senter for samfunnsansvar og leder for BI senter for stiftelser. Siden 2017 har hun vært Associate Dean for BI Executive Master of Management program.

Ditlev-Simonsen har arbeidet på diverse prosjekter finansiert av større bedrifter og har bidratt til utredning som NOU 2016:11 Regnskapslovens bestemmelser om årsberetning mv. og er også medlem av Stiftelsesklagenemnda som ble opprettet av regjeringen i 2015.[3] Hun satt i styret i WWF Norge (2002-2008) og sitter fra 2016 i styret for Handelshøyskolen BI.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Audun Farbrot (2. mai 2011). «Personavhengig samfunnsansvar». forskning.no. Besøkt 18. juni 2017. 
  2. ^ «Caroline Dale Ditlev-Simonsen». Magma, Econas tidsskrift for økonomi og ledelse. Besøkt 18. juni 2017. 
  3. ^ Ny nemnd for behandling av klager på stiftelsesområdet

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]