Carlos Rafael Rodríguez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Carlos Rafael Rodríguez (til høyre) med Erich Honecker (til venstre) og Hermann Axen (i midten) i 1987

Carlos Rafel Rodríguez (født 23. mai 1913 i Cienfuegos, død 8. desember 1997 i Havanna) var en kubansk politiker som var tilsatt i det politiske kabinettet til Fulgencio Batista og senere i det kommunistiske styret til Fidel Castro.

Rodríguez ble født i Cienfuegos, og ble også byens ordfører i en alder av 20 år. Fire år senere ble han medlem av kommunistpartiet og ble ansatt som redaktør for partiavisen, Hoy. Han uteksaminerte fra universitetet i 1939.

Selv om han var medlem av kommunistpartiet og at han deltok i en streik mot daværende president Carlos Mendieta, ble han ansatt i det politiske kabinettet til president Fulgencio Batista

Rodríguez møtte Fidel Castro for første gang gjennom en venn, i en kommunistisk bokhandel noen få dager før angrepet på Moncada brakke 26. juli 1953. Selv om Rodríguez uttalte at han var i mot angrepet, allierte han seg senere med Castro i den cubanske revolusjon. I juli 1958 ble han med i 26. juli-bevegelsen (M-26-7).

Rodríguez og Castro ble nære venner, og etter revolusjonen stod Rodríguez høyt i den kubanske styret. Han ble også en viktig brikke når det kom til Castros ønske om å komme nærmere Sovjetunionen

Rodríguez led av Parkinsons sykdom og døde i Havanna 8. desember 1997.