Carlo’s Bakery

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Carlo's Bakery»)
Carlo's Bake Shop
Buddy Valastro leverer en spesialdesignet kake.

Carlo's Bakery er et verdenskjent bakeri i Hoboken, New Jersey (New York, USA). Bakeriet har adressen 95 Carlos Bakery Way. Bakeriet er et familiebakeri som har gått i arv gjennom tre generasjoner. Eieren av bakeriet er Buddy Valastro.

I tillegg til bakeriet som selger kaker og annet bakverk, har foretaket en fabrikk i Lackawanna hvor de lager spesialkakene og bakverk de sender til Carlo's Bakery. Bakeriet bærer et gammeldags preg med tradisjonelle oppskrifter og bakverk fra Italia.

Realityserien Cake Boss handler om Valastro-familien og hvordan den driver bakeriet.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Bakeriet åpnet i 1910 av Carlo Guastaferro, og i 1964 ble det kjøpt av Bartolo «Buddy» Valastro Sr. Han overtok bakeriet etter å ha innvandret til USA fra Italia. Bartolos sønn, Buddy Valastro, overtok bakeriet etter hans død. I begynnelsen var bakeriet drevet av familien, venner og noen få ansatte, deriblant Sal Picinich, som var Bartolos høyre hånd. Han begynte å jobbe i bakeriet like etter at Bartolo overtok driften, og jobbet der frem til han døde 30. januar 2011.

I april 2009 begynte den amerikanske betalings-TV-tjenesten TLC å vise reality-serien Cake Boss. Serien har hatt enorm suksess og blir vist over store deler av verdenm noe som også medførte at bakeriet ble berømt. Serien gir et innblikk i den travle hverdagen på bakeriet, der det lages både spesialdesignede kaker og tradisjonelle bakeverk som selges over disk i bakeriet.

Etter den store suksessen med Cake Boss bestemte Buddy Valstro seg for å åpne en fabrikk i Lackawanna. På fabrikken masseproduseres det små kaker og små bakverk som sendes rund i landet og til Carlo's Bakery, hvor de selger dem. Det har også kommet en egen hjemmeside til bakeriet hvor man kan bestille bakverk og melde seg på kurs hvor man lærer å dekorere kaker og lage dem.

Takket være bakeriet har Hoboken, New Jersey blitt et populært turistmål; turistene kommer for å besøke bakeriet og kjøpe noen av de berømte bakverkene. Dette har igjen ført til at Buddy Valastro har fått plass på listen over de 50 mest innflytelsesrike personene i Hudson Country.

Valastrofamilien[rediger | rediger kilde]

Bartolo Valastro og hans kone fikk 5 barn; 4 døtre og en sønn. Alle barna jobber på Carlo's Bakery.

  • Grace Faugno er den eldste av barna og er gift med Joey Faugno som jobber på bakeriet som «head baker». Han jobber også som brannmann. Sammen har de to barn, en sønn og en datter. Sønnen deres Robert er eldst og har en 4 år yngre søster kalt Bartolina.
  • Maddalena Castano er nest eldst i søskenflokken. Hun er gift med Mauro Castano som også jobber på bakeriet. Han er «pastry chef» og Buddys høyre hånd. Sammen har de tre barn. En gutter og to jenter; Dominique, Buddy og Mary.
  • Mary Sciarrone er den mellomste av Valastro-barna, den tredje eldste. Hun er gift med Joe Sciarrone. Sammen har de tvillingene Joseph og Lucia.
  • Lisa Gonzalez er den nest yngste av søsknene og den yngste søsteren. Hun er tidligere gift med Remi Gonzalez som jobber på bakeriet. Sammen har de tre barn; Teresa, John og Isabella.
  • Buddy Valastro er den yngste i søskenflokken, og den eneste gutten. Han er gift med Lisa Valastro. Sammen har de fire barn; Sophia, Buddy Jr., Marco og Carlo.

Cake Boss og spinoff-serier[rediger | rediger kilde]

Reality-serien har fått masse oppmerksomhet og gjort bakeriet verdensberømt. Serien hadde premiere i april 2009, og etter hvert har det blitt laget ni sesonger, med totalt 152 episoder.

Det har blitt produsert tre spinoff-serier om og med familien Valastro:

  • Kitchen Boss: i denne serien viser familien hvordan man kan lage god, tradisjonell italiensk mat.
  • The Next Great Baker: dette er en reality-konkurranse der Buddy Valastro er på jakt etter folk han kan ansatte i bakeriet. Hver uke gir Valastro deltakerne nye utfordringer, og én etter én må forlate konkurransen. Til slutt står det bare én igjen, som får muligheten til å arbeide på bakeriet.
  • Bakery Boss: serien ble spilt inn i 2013 og hadde premiere 2. desember 2013 i USA. I denne serien rydder Buddy Valastro opp hos bakerier som holder på å gå konkurs, og gir dem veiledning og tips om hvordan de bør drive bakeriene sine.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]