Caproni Trento

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Caproni Trento
Informasjon
ProdusentAeroplane Caproni Trento
Mannskap2
Spesifikasjoner
Lengde6,6 m
Vingespenn7,85 m

Caproni Trento F. 5 var et lite italiensk to-seters skolefly, konstruert av Stelio Frati og bygget av Aeroplane Caproni Trento. F. 5 ble aldri satt produksjon og det ble bare bygget en prototype.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

I løpet av 1950-årene hadde Caproni-selskapet kollapset, og overlevde ikke etterkrigstidens økonomiske problemer. En liten gruppe fortsatte likevel å arbeide med flyet hos Aeroplane Caproni Trento i Gardola i Trento. Selskapet var opprinnelig involvert med vedlikehold av fly. De bestemte seg for å konstruere og bygge et lite skolefly i 1951. F. 5 ble konstruert av Stelio Frati og var basert på hans tidligere arbeider med glidefly. Det var en lav-vinget enkeltdekker, helt bygget i tre med opptrekkbart understell.[1] Motoren var en liten Turbomeca Palas plassert inne i skroget. Den hadde to inntakskanaler, en på hver side av skroget og eksosen kom ut under, på baksiden av skroget. Den hadde lukket kabin med tandemseter for en instruktør og en elev, og var utstyrt med en jettisonable canopy.[1]

Prototypen, med registreringsnummer I-FACT, og er utstilt på Museo dell'Aeronautica Gianni Caproni i Trento.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Orbis 1985, s. 1058

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Bridgman, Leonard (1953). Jane's All The World's Aircraft 1953–54. London: Jane's All The World's Aircraft Publishing Co. 
  • The Illustrated Encyclopedia of Aircraft (Part Work 1982-1985). Orbis Publishing.