Cannondale Bicycle Corporation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cannondale Bicycle Corporation
Cannondale logo.svg
Ben Walsh.jpg
Org.formDatterselskap
BransjeSykkelindustri
Etablert1971 i
MorselskapDorel Industrier
Hovedkontor BethelRediger på Wikidata
LandUSA
Nettsted Offisielt nettsted
Vincenzo Nibali og resten av Liquigas-Doimo sykler på Cannondale-sykler

Cannondale Bicycle Corporation er en amerikansk sykkelfabrikant etablert i 1971, og kjent for sin produksjon av aluminiumsrammer av høy kvalitet.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble etablert i 1971 av Joe Montgomery. Navnet Cannondale er tatt fra jernbanestasjonen Cannondale Metro North i Wilton, Connecticut.

Opprinnelig produserte det ryggsekker og bagger for camping og senere for tilhengere for tursykler. Cannondale var en pioner på utvikling av aluminium for bruk i sykkelrammer, og i dag produserer Cannondale mange typer sykler i kvalitetssegmenter, de fleste av dem laget i aluminium fremfor stål, titan og karbon. Selskapet har administrativt hovedsete i Bethel, Connecticut, og frem til 2000-tallet produserte selskapet sykkelrammer i Bedford, Pennsylvania i USA.

På slutten av 1990-tallet forsøkte Cannondale seg i motorsportbransjen, og startet produksjon av offroad-motorsykler og ATV-er. Man klarte imidlertid ikke å holde kostnadene nede, og i 2003 gikk Cannondale konkurs. Motorsport-avdelingen ble solgt og sykkelavdelingen ble kjøpt av PE-selskapet Pegasus Capital Advisors.

I februar 2008 ble Cannondale kjøpt av Dorel Industries, et kanadisk børsnotert konglomeratet og eier av andre merkenavn innen sykkel som GT, Huffy og Schwinn. I april 2009 ble det klart at all produksjon for Cannondale flyttes til Taiwan. Dette har ikke blitt udelt godt mottatt hos den harde kjernen av syklister som har et forhold til dette uramerikanske sykkelmerket.

Siden 2007 har Cannondale vært delsponsor og sykkelleverandør til det italienske sykkellaget Liquigas.

Cannondales designavdeling ble fra 2006 ledet av den norske industridesigneren Torgny Fjeldskaar. Han har siden begynt som designer i BMW.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

syklingstubbDenne syklingrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.