Can’t Buy Me Love (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Can't Buy Me Love (film)»)
Can't Buy Me Love
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie,[1] ungdomsfilm, oppvekstfortelling, sexkomedie,[2] dramafilm
Utgivelsesår1987
NasjonalitetUSA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteve Rash[3] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Thom Mount
MusikkRobert Folk Rediger dette på Wikidata
FotoPeter Lyons Collister[4] Rediger dette på Wikidata
KlippJeff Gourson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendePatrick Dempsey,[5] Amanda Peterson,[5] Courtney Gains,[5] Tina Caspary,[5] Seth Green,[5] Max Perlich,[5] Sharon Farrell,[5] Dennis Dugan,[5] Ami Dolenz,[5] Devin DeVasquez,[5] Eric Bruskotter,[5] George Gray, Gerardo, Darcy DeMoss, Christopher Maleki, Paula Abdul, Cort McCown, Brandi Brandt, Steven Franken Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapTouchstone Pictures, Silver Screen Partners, Thom Mount Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Walt Disney Studios Motion Pictures
Netflix
Disney+
Premiere(r)14. august 1987 (USA)[6]
19. mai 1988 (Tyskland)[7]
OppfølgerLove Don't Cost a Thing Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Can't Buy Me Love er en amerikansk romantisk komedie og ungdomsfilm fra 1987.

Filmen er regissert av Steve Rash, og har blant andre Patrick Dempsey, Amanda Peterson og Courtney Gains i rollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ronald Miller er en typisk high school-nerd som bor i en forstad utenfor Tucson, Arizona. Han har brukt hele sommerferien på å spare opp nok penger til å kjøpe et nytt teleskop. På et beleilig tidspunkt inngår han en avtale med en nabo, og populære cheerleaderen Cindy Mancini. Hun hadde lånt morens kostbare klær uten tillatelse, for å bruke på fest, bare for å ha sølt vin på antrekket ved et uhell. Cindy går motvillig med på å hjelpe Ronald til å se kul ut ved å posere som kjæresten hans i en måned for 1 000 dollar (som ble brukt til å erstatte det ødelagte antrekket fra moren hennes) selv om hun allerede har en kjæreste, Bobby, som studerer ved University of Iowa. Ronald bytter deretter sine nerdete, men likevel lojale, venner med de populære studentene. Han gjennomgår en fullstendig oppgradering av både klær og hår, under Cindys ledelse. Over tid utvikler det seg et bånd mellom dem. Cindy fikk Ronald til å lese et hemmelig dikt hun skrev, som betyr veldig mye for henne.

På sin side avslører Ronald mer om hans interesser, innenfor astronomi og romfart. På deres siste stevnemøte som Ronald betalte for, begynner Cindy å få ekte følelser for ham, og antyder at hun gjerne vil kysse ham. Men Ronald misforstår hele situasjonen. Dagen etter ved skolen iscenesetter de et brudd i forholdet deres foran en folkemengde. Men Ronald tar ting for langt, og sier noen sårende ting om Cindy foran vennene deres. Cindy forteller ham at popularitet besår av veldig mye hardt arbeid. Dagen etter legger Cindy merke til at Ronald oppfører seg arrogant på skolen, og blir misunnelig når hun legger merke til ham flørte med bestevennene hennes Barbara og Patty.

Halloween-kvelden kjører Ronald og noen andre mer populære ungdommer hjem til Kenneth, Ronalds tidligere beste venn, hvor de populære ungdommene tester lojaliteten hans ved å tvinge Ronald til å kaste hundeavføring mot Kenneths hjem. Kenneth ignorerer ham dagen etter, ved skolen. På en nyttårsfest hjemme hos Big John begynner Ronald et forhold med Iris. Cindy går forbi og hører Ronald resitere hennes spesielle dikt til Iris. Trist begynner Cindy å drikke enda mer. Senere dukker Cindys egentlige kjæreste, Bobby, uventet opp ved festen. Etter at Bobby får høre om hennes «forhold» til Ronald, slår han opp med henne. Cindy forsøker å forklare at Ronald bare betalte henne for å late som de var sammen, men Bobby tror ikke på henne. I et beruset raseri avslører Cindy sannheten om henne og Ronald foran alle de andre fest-deltakerne, og Ronald blir umiddelbart utstøtt fra den populære gjengen. Når skolen starter igjen etter nyttår, blir Ronald fullstendig sosialt utstøtt, både fra hans nye og gamle venner. Hans forsøk på å forsone seg med både Cindy og Kenneth blir avvist.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]