Camp Academia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Camp Academia på kartet over Antarktishalvøya of Sør-Shetlandsøyene
Camp Academia
Camp Academia
Camp Academia på kartet over Antarktishalvøya of Sør-Shetlandsøyene
Postkontoret Tangra 1091
Topographic map of eastern Livingston Island featuring Camp Academia
Camp Academia med Catalunyan Saddle

Camp Academia (Lager Akademiya) er en feltstasjon på Livingston Island i Sør-Shetlandsøyene i Antarktis, kalt opp etter Det bulgarske vitenskapsakademiet som er ansvarlig for den bulgarske forskningen i Antarktis. Leiren har vært i drift siden sommeren 2004/05. Siden 2004 har sommerpostkontoret her, «Tangra 1091», vært det sørligste postkontoret i det bulgarske postvesenet.

Camp Academia ligger på den øvre delen av Huronbreen i Wörner Gap-området, 541 meter over havet, nordvest for lavbergene ved foten av Zograf Peak i Tangra Mountains. Stedet har tilkomst via en 11-12,5 km lang rute fra den bulgarske basen St. Kliment Ohridski og den spanske basen Juan Carlos I. Fra Camp Academia er det tilkomst videre til den sentrale delen av Tangra Mountains i sør. Camp Academia var baseleir for den bulgarske landmålingsekspedisjonen Tangra 2004/05 fra 3. desember 2004 til 2. januar 2005.

Camp Academia ligger 3,6 km øst for Orpheus Gate, 5,5 km øst-sørøst for Rezen Saddle, 3,2 km sør-sørøst for Omurtag Pass, 4 km sørvest for Pirdop Gate, 1,7 km vest for Lozen Saddle, 7,1 km vest for Karnobat Pass og 2,7 km nord-nordvest for Catalunyan Saddle.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]