Callicore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Callicore
Callicore hesperis
Callicore hesperis
Vitenskapelig(e)
navn
:
Callicore
Hübner, 1819
Norsk(e) navn:
Hører til: Biblidinae, flikvinger, dagsommerfugler, storsommerfugler, Apoditrysia, Ditrysia,
sommerfugler,
insekter
Antall arter: 20
Habitat: i skog
Utbredelse: tropisk Amerika
Delgrupper:

Callicore er en slekt av sommerfugler som hører til gruppen Biblidinae i den store familien flikvinger (Nymphalidae). Disse tropiske sommerfuglene lever i Sør- og Mellom-Amerika.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Callicore hydaspes
Callicore lyca
Callicore pygas

Stort sett middelsstore (vingespenn 35 – 80 mm) sommerfugler med brede vinger. Kroppen er slank, antennene tynne men tydelig kølleformede, rundt halvparten så lange som forvingene. Vingene er på oversiden sterkt farget, mønstret i mørkebrunt eller svart og gult eller rødt. Noen arter kan være svært fargerike. Vingene er ofte vel så fargerike på undersiden som på oversiden. Bakvingens underside er hvit med konsentriske, svarte sirkler, i midten et sett med ringer som veldig ofte danner tallene «88», «89» eller «80». De blir derfor gjerne kalt 88-sommerfugler. Larvene er gjerne tornete med utvekster på hodet.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Biblidinae er tropiske skogsinsekter. Larvene lever spesielt på planter i vortemelkfamilien (Euphorbiaceae), almefamilien (Ulmaceae) og Burseraceae. De voksne sommerfuglene besøker gjerne blomster, men drikker også fra råtnende frukt og åtsler. Callicore-artene lever i tropisk regnskog, der de ofte finnes i nærheten av bosetninger. Livssyklusen deres er ukjent.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]