Call of Duty: World at War (Nintendo DS)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Call of Duty: World at War
Utviklern-Space
UtgiverActivision
DistributørNintendo eShop
PlattformNintendo DS
Utgivelse11. november 2008
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller
Nettstedwww.callofduty.com
Del av serien Call of Duty

Call of Duty: World at War er et førstepersonsskytespill i Call of Duty-serien gitt ut til Nintendo DS.[1] Det ble gitt ut av Activision i 2008, samtidig med versjonen som om ut til de andre konsollene på den tiden.[2]

Spillet inkluderer en kampanje med en rekke oppdrag basert fra andre verdenskrig i Stillehavet og fra østfronten med amerikanske, britiske eller sovjetiske kampanjer. Oppdragene foregår ofte i kronologisk rekkefølge. Spilleren kan også motta en utmerkelse for å oppnå en spesifikk bragd i løpet av spillingen, for eksempel å gjennomføre en spesifikk kampanje eller drepe et visst antall fiender i løpet av en viss tid. Det finnes også samleobjekter, skjult i hvert enkelt oppdrag.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen dreier seg om en amerikansk menig soldat Rook, en sovjetisk soldat Dimarkurato, og en britisk soldat ved navn Owen Pasley tilhørende Special Air Service. Spillet begynner med militær opptrening, hvor Rook skal lære hvordan man klatrer opp forskjellige hindringer, skyte nøyaktig, og bruke skytevåpen. Kort tid senere blir Rook sendt ut til Makin-atollen på Gilbertøyene, hvor han må slåss mot japanske soldater.

Historien fortsetter til den sovjetiske soldaten Dimarkurato, som snart skal angripe Seelowhøydene. Etter lange og harde kamper i dette området skal Dimarkurato og hans enhet snar sette kursen mot Berlin. Underveis må de ødelegge tre forskjellige fabrikker. Etter dette, må Dimarkurato lede troppene sine til et hemmelig anlegg hvor de skal forsøke å stjele kjernefysiske hemmeligheter og deretter ødelegge resten av anlegget.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hands-on Call of Duty: World at War DS - IGN» (engelsk). Besøkt 4. juni 2020. 
  2. ^ «GC 2008: Call of Duty World at War First Look - IGN» (engelsk). Besøkt 4. juni 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]