Hopp til innhold

Call of Cthulhu (rollespill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Call of Cthulhu er et rollespill utgitt av det amerikanske rollespillforlaget Chaosium. Rollespillet er basert på H.P. Lovecrafts fiksjonelle univers der menneskene får glimt av den store kosmiske ondskap.

Rollespillet har fått navnet sitt fra Lovecrafts novelle "The Call of Cthulhu".

Om settingen

[rediger | rediger kilde]

Spillet er lagt til en mørkere versjon av vår egen verden der mesteparten virker normalt, men når man pirker i overflaten og undersøker mer får man et glimt av mørke, skremmende og ondsinnede entiteter og krefter som styrer universet. Spillerne oppmuntres til å spille rollefigurer som gjenspeiler rollefigurer i Lovecrafts verden; gjerne figurer som trekkes mot det overnaturlige eller som har hatt overnaturlige opplevelser. Vanlige rolletyper er antikvitetshandlere, detektiver, kunstnere, krigsveteraner og forfattere.

Spillene åpner ofte uskyldig nok - gjerne med etterforskning av en overnaturlig hendelse, men etterhvert blir mer og mer av det skjulte tatt frem i lyset. Etter som rollefigurene avdekker mer og mer av verdens virkelige skremsler og menneskenes uviktige plass i universet, tærer det kraftig på rollefigurenes mentale helbred.

Ferdiglagde fortellinger og ressursbøker er oftest lagt til tre hovedperioder:

  • 1890-tallet: "Cthulhu by Gaslight", gjerne inspirert av Sherlock Holmes-fortellinger
  • 1920-tallet: Lovecraft sin egen æra.
  • Nåtid: Cthulhu Now

Om regelsystemet

[rediger | rediger kilde]

Regelsystemet er en forenklet og tilpasset versjon av Basic Roleplaying (BRP).

Call of Cthulhu har som et av de få tradisjonelle rollespill ikke et mål i seg selv at rollefigurene skal utvikle sine evner, få nye og kraftigere evner og bekjempe stadig kraftigere fiender. Rollefigurene utvikler seg, men utviklingen spillmekanisk er kun marginal.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]