Calcutta (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Calcutta» ble skrevet i 1960 av Heino Gaze (melodi) og Hans Bradtke (tekst). En instrumenetalinnspilling av låten med Lawrence Welk fra albumet Calcutta (Dot Records, 1961) ble en listehit, sannsynligvis den største i Welks karriere.

Melodien var noe av et avvik for Welk med sin kombinasjon av hans gjenkjennelige «kjennetegn», fremtredende cembalo, men backet av håndklapping, og rask rockerytme.

Danserne Bobby Burgess og Barbara Boylan, rollemedlemmer i Welks ukentlige TV-show, laget et dansenummer til å gå sammen med «Calcutta», som de fremførte utallige ganger i Welks show.

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

C.C. Bøyesen har skrevet en norsk tekst med samme navn som originaltittelen.

Innspillinger[rediger | rediger kilde]

År Sangtittel Artist Tekstforfatter Platetype Platemerke og katalognummer
196 «Calcutta»[1] Per Asplin med Kringkastingsorkestret, dirigent: Øivind Bergh C.C. Bøyesen Single Triola TN 235
1961 «Calcutta»[1] Linn Arnold med Robert Normanns kvartett C.C. Bøyesen Single Fontana 269 023 TF

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

«Calcutta» lå på toppen av den amerikanske Billboard Hot 100-listen i to uker, mens albumet – med sin kombinasjon av easy listening-låter og coverversjoner av populære rocksingler dengang – lå som nummer én i tre måneder. På den tiden «Calcutta» nådde førsteplassen ble Welk, som da var 57 år gammel, den eldste artisten til å ha en nummer én-popsingle i USA (Hans rekord ble slått tre år senere da Louis Armstrong, 62 år gammel, toppet singlelisten med «Hello, Dolly!» i begynnelsen av 1964.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Se plateetiketten