CGI:IRC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

CGI:IRC er et Perl/CGI-program som lar brukeren få tilgang til IRC fra en nettleser. Programmet er utviklet med fokus på fleksibilitet og har mange funksjoner som for eksempel en IRC gateway for et IRC-nettverk, et diskusjonsrom for et nettsted eller for å gi adgang til IRC for brukere som befinner seg bak en begrensende brannmur.

CGI:IRC har et grensesnitt likt mange GUI IRC-klienter, med en fane for hver kanal, brukerliste og opsjonsfane (tilgjengelig i moderne, versjon 5+ nettlesere). Gamle nettlesere nedgraderes til et enkelt vindu med tregere oppdatering av brukerlisten.

Bruksanvisning for CGI:IRC[rediger | rediger kilde]

Denne webchat-klienten har et svært begrenset funksjonsområde. Mange vanlige funksjoner man finner i andre fullversjons-klienter, som f.eks. mIRC, er tatt bort – for eksempel valgene for å endre server/nett eller DCC send/get. Dette er imidlertid avhengig av hvordan programmet er konfigurert. Ofte kan man finne at serverne i et nett har en side med CGI:IRC for å gi brukerne større valg til å koble seg på sitt favorittnett hvor enn de måtte befinne seg. I tillegg vil enkelte servere automatisk spoofe alle oppkoblinger som kommer fra denne CGI:IRC-klienten (bemerk: dette kommer igjen an på hvordan den enkelte CGI:IRC er konfigurert). De fleste vil vise den vertsmaskinen du er oppkoblet fra. De offisielle webchat-grensesnittklientene på EFnet gir brukeren spoof; ettersom det er dem som kjører serverne har de mulighet til det. Men vær klar over at det er ikke en 100 % spoof. Andre brukere kan lokalisere den originale ip/vertsmaskin ved å bruke /ctcp nick userinfo.

Denne webchat-klienten er grei å bruke for dem som er vant til andre IRC-klienter fordi den minner mye om disse, med ett vindu for hver kanal og query (privatsamtaler). Man finner også nicklista på høyre side med alle prefikser vist (@/+v).

Det fins flere hurtigtaster, tabulatorfullføring (tab completion) som fullfører et nick (kallenavn) eller kanalnavn når du trykker tab samt alt+nummer som går direkte til det vindusnummeret (vinduene er nummerert fra venste – Status er 0 osv.).


Følgende servere tilbyr CGI:IRC:

Andre webchatgrensesnitt (ikke CGI:IRC) kan man finne på:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]