Byfjellene (vei)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Byfjellene…» har flere betydninger.
Byfjellene (vei)
Skomakerdiket sett fra Midtfjellet - Granbakken til venstre - Løvstakken i bakgrunnen - Foto Leif Larsen mellom 1950 og 1959 - Rettighetshaver UiB - ubb-bs-ok-20237 md.jpg
Skomakerdiket, her sett fra Midtfjellet - Granbakken (skihoppet er revet) i skogen til venstre for vannet - Løvstakken i bakgrunnen.
Basisdata
NavnByfjellene (vei)
StrøkSandviksfjellet og Fløyfjellet
KommuneBergen
Kommunenr1201
TilstøtendeMunkebotn, Nordre Skansemyren, Rundemansveien, Nils Edvard Marthinussens vei, Fløyfjellet (veien), Knattenveien (Søre Kamvei)


Byfjellene
60°24′12″N 5°20′51″Ø

Byfjellene er et nettverk av turveier i Bergen, fra Munkebotsvatnet i nord, over Sandviksfjellet og Fløyfjellet, via Fløyen opp til Midtfjellet og videre opp mot Blåmanen[1]. Veiene er stort sett gruslagt, men også asfaltert og kun for prioritert trafikk da de er beregnet for turfolket.

Friluftsområde[rediger | rediger kilde]

Byfjellene, både som turvei og som de mer omfattende fjellområdene Byfjellene er friluftsområder med stor popularitet og svært mye benyttet. Om vinteren også med tilliggende lysløyper. Utgangspunktet er for mange Fløibanens øvre stasjon dersom man tar Fløibanen opp, og er et populært turområde i seg selv eller på vei til og fra områdene på og rundt Fløyen. Både via Søre Kamvei (Knattenveien) og Skansemyren kommer man hit. Fortsettelsen går videre på veier eller stier til Søre Midtfjellet med Brushytten, og til Blåmanen eller Rundemanen.

Bygninger[rediger | rediger kilde]

Brushytten.
Skomakerstuen med overbygde uteplasser.
Granbakketårnet med god utsikt over Bergensdalen.

Referanser[rediger | rediger kilde]