Byer i World of Warcraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Byer i World of Warcraft.

Alliancebyer[rediger | rediger kilde]

Darnassus[rediger | rediger kilde]

Darnassus er hovedstaden til Night Elves, og ligger på øya Teldrassil i kontinentet Kalimdor. Darnassus er den minst besøkte Alliancebyen på grunn av dens lite sentrale beliggenhet. Med sitt stille og fredelige skogbelagte preg, har Darnassus blitt beskrevet som en High-Fantasy by.

Exodar[rediger | rediger kilde]

Exodar er en av to nye byer i World of Warcraft-universet som kom med i tilleggspakken The Burning Crusade. Exodar var en naaru satellitt ved Tempest Keep, men kræsjlandet på øya Azuremyst Isle etter Draeneienes fluktforsøk fra Tempest Keep. Exodar fungerer idag som hovedstaden til Draeneiene og er preget av teknologiske mysterier og andre magiske fenomener.

Ironforge[rediger | rediger kilde]

Ironforge er den mest populære byen i World of Warcraft-universet på Alliancesiden, og tilhører rasen Dwarves (fungerer også som hovedstad for Gnomes, etter Gnomeregans fall). Etter tilleggspakken The Burning Crusade er ikke Ironforge så mye besøkt som den brukte å være. Beliggenheten har blitt ganske upraktisk, ettersom det er vanskelig å komme til Outland fra Ironforge. I byen kan du frakte deg raskt over til Stormwind via Deeprun Tram. Ironforge ligger i Dun Murogh, Khaz Modan, Eastern Kingdoms.

Stormwind City[rediger | rediger kilde]

Stormwind City ligger i Elwynn Forest (sørvestlige Eastern Kingdoms), som er i startsonen til rasen Humans, og fungerer som Humans hovedstad, og er knutepunktet for alliansen. Byen ligger sentralt til, med kort flytur til Dark Portal og Outland, tog i Deeprun Tram til Ironforge, og havn med båtforbindelse til Auberdine (nordvest i Kalimdor), Theramore Isle (sørøst i Kalimdor) og Northrend. Stormwind er inspirert av middelalderen, der riddere og andre elementer fra denne epoken er svært merkbare.

Hordebyer[rediger | rediger kilde]

Orgrimmar[rediger | rediger kilde]

Orgrimmar er rasen Orc sin hovedstad, og ligger i Durotar i kontinentet Kalimdor. Rasen Troll bruker også Orgrimmar som midlertidig hovedstad. Orgrimmar er omringet av uendelige ørkenområder, og er knutepunktet for Horden. Tidligere brukt som et senter for handel og andre aktiviter, er byen nå (som de fleste andre byene i World of Warcraft) mindre besøkt som et resultat av tilleggspakken The Burning Crusade.

Silvermoon City[rediger | rediger kilde]

Silvermoon City er en av to nye byer i World of Warcraft-universet, og er den gjenoppbygde hovedstaden til rasen Blood Elf. Det er den minst besøkte byen av Horden selv om det går en portal dit rett fra Undercity.

Thunder Bluff[rediger | rediger kilde]

Thunder Bluff er hovedstaden til Taurens, og ligger i Mulgore i sentral-Kalimdor. Thunder Bluff er en fredelig by, og er omringet av idylliske grønne sletter. Byen er inspirert av indianerne sitt særpreg, som bruk av tremateriale, lær og maling.

Undercity[rediger | rediger kilde]

Undercity ligger under Humans gamle hovedstad, Capital City, i Tirisfal Glades, og er rasen Undead sin hovedstad. Undercity har et veldig mørkt preg, noe som står i stil med byens innbyggere. Inngangen til byen er inngangen til Capital City, som nå ligger i ruiner. Fra inngangen kommer du ned i byen med en heis. Byen er under bakken og består av flere etasjer og ganger, noe som gjør at det ikke akkurat er lett å finne fram første gang du besøker byen.

Nøytrale byer[rediger | rediger kilde]

Booty Bay[rediger | rediger kilde]

Booty Bay ligger i Stranglethorn Vale i sørenden av Eastern Kingdoms, og blir drevet av Steamwheedle Cartel som er en handelsorganisasjon drevet av Goblins. Dette er én av to byer i Stranglethorn Vale, den andre er Hordebyen Grom'gol Basecamp.

I Booty Bay finnes blant annet et nøytralt auksjonshus og en bank. Vertshuset der har navnet The Salty Sailor, og her finnes mange av oppdragene i Stranglethorn Vale. Booty Bay har en båtrute til Ratchet i Kalimdor. Byen er nøytral i forhold til konflikten mellom Horden og Alliansen.

På en liten øy vest for Booty Bay finnes en statue av en goblin som minner om Kristusstatuen i Rio de Janeiro. I Booty Bay kan man også få kjøpt papegøyer, ett av mange kjæledyr som spillernes figurer kan samle på.

Shattrath City[rediger | rediger kilde]

Shattrath City er en by i Terokkar Forest, Outland, og ble tilgjengelig med ekspansjonspakken The Burning Crusade. Byen er befolket av rasene Draenei og Blood Elf. Denne byen har en veldig sentral beliggenhet siden den har portaler til alle de andre hovedstedene. Dette er en nøytral by, besøkt av medlemmer både av Horde og Alliance.