Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerDramaserie
Prod.landNorge
Sendeår2011
Episoder4
Lengde60 min. (per episode)
SpråkNorsk
Basert påBuzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?
Foran kamera
MedvirkendePål Sverre Hagen
Bak kamera
ProdusentYngve Sæther
Sigve Endresen
Brede Hovland
Rune Denstad Langlo
ManusGeir Henning Hopland
RegiGeir Henning Hopland
FotoJakob Ingimundarson
Prod.selskapMotlys
Sending
Periode28. nov. 201119. des. 2011
TV-kanalNRK1
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb

Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er en norsk dramaserie på fire episoder som ble vist på NRK1 i 2011. Geir Henning Hopland skrev manus basert på en roman med samme tittel av Johan Harstad. Hopland var også regissør for serien som ble produsert av Motlys. Serien ble også vist på kino.

Under Gullruten 2012 fikk produksjonsmedarbeiderne Camilla Lindbråten, Sabina Cavenius og Richard Sveen hver sin fagpris i klassene beste scenografi/lysdesign, beste kostyme/sminke og beste lyddesign. Serien var nominert til ytterlige fire fagpriser og til klassen beste TV-drama mens Pål Sverre Valheim Hagen var nominert i klassen beste mannlige skuespiller.

Serien er den første norsk dramaserie som ble vist i sin helhet på kino, og det til og med før den ble sendt på TV. Den ble vist på kino i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Kristiansand og Tønsberg.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen i Buzz Aldrin er gartneren Mattias, som blir født samme natt som månelandingen finner sted i 1969. Han er opptatt av romfart og verdensrommet, og spesielt fascinert av Buzz Aldrin, det andre mennesket på månen. Buzz Aldrin er i Mattias' øyne den ypperste toer, et menneske som gjennomførte en av de største bragdene i menneskets historie, men som ikke ba om oppmerksomhet for det. Han ville bare gjøre en god jobb, være til nytte, i likhet med Mattias selv. Mattias bryter sammen etter å ha blitt dumpet av kjæresten Helle, og nærmest ved en tilfeldighet ender han på Færøyene. Der kommer han i kontakt med Havstein, som driver et ettervernhjem på en øy ute i havgapet. I en gruppe personer med skjøre sinn og mange hemmeligheter finner han en tilhørighet. Serien veksler mellom flere års perspektiv med utgangspunkt i Stavanger, men utspiller seg hovedsakelig på Færøyene i årene 1999-2000. Den lille bygda Gjógv var sentral i innspillingen.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Premieren ble sett av 362 000 seere, noe som ga NRK1 en markedsandel på 22,3 prosent i målgruppen 12+.[1]

Serien fikk følgene kritikker:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kampanje.no – Mindre «buzz» rundt ny NRK-serie.». Arkivert fra originalen 7. mars 2012. Besøkt 20. desember 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]