Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?
orig.
Forfatter(e)Johan Harstad
SpråkNorsk
SjangerRoman
Utgitt2005
Originalutgave2005
ForlagGyldendal
Sider634

Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er en roman av Johan Harstad fra 2005. Harstads første roman tar for seg et menneske som nærmest er besatt av tanken på å være livets evige toer, hans forsøk på å leve et anonymt liv som gartner, langt borte fra all verdens oppmerksomhet og utforskingen av en måte å leve uten å benytte seg av sitt store talent som utvilsomt ville ha kunne gitt ham verdenssuksess (hovedpersonen beskrives som landets beste sanger noensinne). Med andremann på månen, Buzz Aldrin, og det karrige landskapet på Færøyene som landskap, gjør hovedpersonen sitt beste for å få til et liv som et usynlig, men viktig menneske.

Romanen er utgitt/under utgivelse i Sverige, Danmark, Finland, Nederland, USA, Australia, Tyskland, Tyrkia, Færøyene, Italia, Russland, Sør-Korea og Frankrike.

Filmselskapet Motlys produserte i 2009 en TV-serie av romanen som skulle vises på NRK1 i 2010, men premieren ble flyttet til november 2011 på grunn av Melodi Grand Prix. Geir Henning Hopland har regien, Yngve Sæther er produsent og Pål Sverre Valheim Hagen spiller hovedrollen som Mattias.