Burnham (Buckinghamshire)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Burnham
Burnham - Old Five Bells - geograph.org.uk - 1118885.jpg
Old Five Bells
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktSouth Bucks
Admin. grevskapBuckinghamshire
Seremon. grevskapBuckinghamshire
StatusBy (town)
PostnummerSL1
Retningsnummer01628
Areal19,84 km²
Befolkning11 630 (2011)

Burnham
51°32′N 0°40′V

Burnham er en by i Buckinghamshire i England. Den ligger ved Themsen på grensen til Berkshire, mellom Maidenhead og Slough. Sistnevnte by og Burnham har tildels vokst inn i hverandre, og Burnham regnes ofte som en forstad til Slough. Den har allikevel bevart mye av sin eldre karakter. Per 2011 var det 11 630 innbyggere.[1]

Navnet er av angelsaksisk opprinnelse, og betyr «bostedet ved en elv». Den er først nevnt i Domesday Book (1086) som Burneham, med en herregård som tilhørte Walter Fitz-Other.

Burnham var lenge en viktig markedsby, ettersom veien mellom London og Bath, nå A4, gikk gjennom byen. I 1271 ble det innvilget charter for et marked og en årlig festival. Da broen over Themsen i Maidenhead ble åpnet ble veitraséen lagt om, og markedet ble flyttet til Maidenhead. Dette førte til en lang nedgangsperiode.

I 1265 ble et benediktinerkloster grunnlagt i Burnham. Det ble nedlagt ved oppløsningen av klostrene i England under Henrik VIII, og det som er igjen av bygningene er nå del av et kontorkompleks.

Utenfor byen ligger Burnham Beeches, et urskogområde.

Sognet Burnham inkluderte tidligere de små landsbyene Boveney, Cippenham, Britwell og East Burnham, men de regnes nå som selvstendige landsbyer. Sognekirken i Burnham er viet til St. Peter.[2]

Burnham stasjon betjener hovedlinjen mellom London og Reading.

Kjente personer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]