Hopp til innhold

Bullet (film fra 1996)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bullet
Generell informasjon
GenreKriminalfilm,[1] dramafilm,[1] actionfilm
Utgivelsesår1996
NasjonalitetStorbritannia, Australia, USA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJulien Temple[1] Rediger dette på Wikidata
ManusMickey Rourke Rediger dette på Wikidata
MusikkRandall Poster Rediger dette på Wikidata
KlippNiven Howie Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMickey Rourke, Tupac Shakur, John Enos III, Adrien Brody, Ted Levine, Frank Senger, Manny Pérez, Jerry Grayson, Donnie Wahlberg, Oni Faida Lampley, Michael K. Williams, Peter Dinklage, Suzanne Shepherd Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapVillage Roadshow Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)New Line Cinema
Netflix
Premiere(r)1996
Eksterne lenker

Bullet er en krim-drama fra 1996 regissert av Julien Temple og med skuespillere som Mickey Rourke, Tupac Shakur, John Enos III, Ted Levine, Adrien Brody og Donnie Wahlberg. Manuset ble skrevet av Mickey Rourke og Bruce Rubenstein. Filmen ble sluppet en måned etter Tupac Shakur ble drept.

Mickey Rourke var også musikkens veileder i filmen. Den hadde en begrenset distribusjon på kinoer i USA og ble tatt opp i New York med en betydelig del i Brooklyn.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Butch «Bullet» Stein (spilt av Mickey Rourke) er en 35 år gammel jødisk-amerikansk mann med et narkotikaproblem som prøveløslates fra fengsel etter å ha sonet en dom på åtte år. Han ble anklaget for å være medskyldig i et ran, begått av hans venn, en irsk-amerikansk gangster ved navn Paddy. Etter løslatelsen raner Bullet og hans beste venn Lester (spilt av John Enos III) to tenåringer for narkotika. Han plyndrer og knivstikker selgeren, Flaco, og ber ham la sjefen Tank (spilt av Tupac Shakur) vite at Bullet er tilbake i byen. Bullett vender deretter tilbake til Brooklyn for å flytte sammen med sin dysfunksjonelle familie, inkludert sin alkoholiserte far, deprimerte mor og hans to brødre, den mentalt ustabile Vietnam-veteranen Louis (spilt av Ted Levine) og hans yngre bror Ruby (spilt av Adrien Brody), en ambisiøs graffiti-kunstner.

Tank er sjef for et lokalt forbrytersyndikat. Han kjenner Bullet fra deres felles tid i fengsel. I løpet av filmen skyter Bullet heroin og raner naboens hus for smykker, som han og Lester deretter selger til den italiensk-amerikansk gangsteren «Frankie Eyelashes». Men etter det første mislykkede forsøket på å drepe Bullet, får Tank en av sine håndlangere til å starte en slåsskamp med ham, men håndlangeren knekker hånden i sammenstøtet. Paddy oppdager Tanks forsøk på å drepe Bullet. Han og «Big Balls» (spilt av Donnie Wahlberg) planlegger deretter å konfrontere Tank.

Rollebestening[rediger | rediger kilde]

Mickey Rourke

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Bullet». Internet Movie Database (flere språk). Besøkt 3. juli 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata