Bull (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bull
Generell informasjon
SjangerDramakomedie
Prod.landUSA
Sesonger6
Episoder125 (26. mai 2022)
Lengde42 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
6 oppføringer
Michael Weatherly
Freddy Rodriguez
Geneva Carr
Jaime Lee Kirchner
Christopher Jackson
Annabelle Attanasio
Bak kamera
Skaper(e)Phil McGraw, Paul Attanasio
MusikkJeff Rona
Sending
Periode20. september 2016 
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Bull er en amerikansk drama-tv-serie laget av Phil McGraw og Paul Attanasio. Serien hadde premiere 20. september 2016 på CBS.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

TV-serien følger en gruppe ansatte ved Trial Analysis Corporation (TAC) et konsulent-firma - og deres leder Dr. Jason Bull, en psykolog. Dr. Bull bruker sine, og resten av de ansattes, ferdigheter ikke bare for å velge de riktige jury-medlemmene for deres klienter.

Dr. Bull forsøker også å hjelpe klientenes advokater, med å avgjøre hva slags type argumenter som han tror best kan vinne over jury-medlemmer under viktige rettssaker.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Michael Weatherly som Dr. Jason Bull. En psykolog, og innehaver av tre doktorgrader i psykologi. I tillegg har han sertifikat som pilot. Han misliker advokater, etter at han mislykkes med å bli advokat selv.
  • Freddy Rodriguez som Benjamin «Benny» Colón (sesong 1 til 5) er Bulls tidligere svoger. Izzys yngre bror, en tidligere aktor. Advokat for Trial Analysis Corporation. Mellom Sesong 5 og Sesong 6 velger Benny å forlate New York, for å gifte seg med en kvinne han bare har kjent i en måned - og flytter deretter til Roma, Italia sammen med henne.
  • Geneva Carr som Marissa Morgan. En psykolog, og nestkommanderende for Bulls team. Hun har tidligere jobbet for Homeland Security. Hun utviklet en algoritme som TAC bruker for å velge ut passende jury-medlemmer. I Sesong 6 aksepterer Marissa et tilbud om å begynne som partner for et konkurrerende selskap, og forlater TAC for en kortere periode.
  • Christopher Jackson som Chester «Chunk» Palmer, en stylist som tidligere var ansatt for mote-magasinet Vogue. Han forbereder TACs klienter før rettssaker.
  • Jaime Lee Kirchner som Danielle «Danny» James. En tidligere etterforsker etterforsker for New York City Police Department og for FBI, og deretter ansatt for TAC.
  • Annabelle Attanasio som Cable McCrory (sesong 1 og 2) er teamets data-ekspert, som også er en dyktig datasnok. Midt i Sesong 2 får Cable sparken, etter å ha brutt loven. Hun blir drept i løpet av den tredje sesongen, når en bro hun kjører over kollapser under henne.
  • MacKenzie Meehan som Taylor Rentzel (sesong 3 til sesong 6) er en cyber-ekspert og Marissas tidligere kollega fra NSA. Etter Cables dødsfall, blir Taylor ansatt for å fylle stillingen hennes. I Sesong 6 må hun kjempe mot sin tidligere ektemann, Erik, for at sønnen deres skal bo permanent hos henne.
  • Yara Martinez som Isabella «Izzy» Colón: Er Bennys søster, som også er Dr. Bulls tidligere kone. Hun og Bull gifter seg på nytt i løpet av finalen av Sesong 5.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]