Bukoba

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bukoba
LandTanzanias flagg Tanzania
Kart
Bukoba
1°20′00″S 31°49′00″Ø

Bukoba er en by nordvest i Tanzania, på vestsiden av Victoriasjøen. Den er hovedstad i Kageraregionen og administrativt sete for Bukoba Urban District. Folketallet er anslått til 100 000. Byen blir betjent av Bukoba lufthavn og regulær fergeforbindelse til Mwanza, så vel som landverts forbindelse til Ugandas Rakai-distrikt.

Om Bukoba[rediger | rediger kilde]

Byen ligger bare en grad syd for ekvator, og er Tanzanias nest største havneby ved Victoriasjøen.

Bukobas beliggenhet og dens størrelse som Kageras største by, gjør den til porten til regionen. Klimaet er behagelig, sol og mildt nesten hele året igjennom. Det kan av og til bli kjølig, spesielt om kveldene i de to sesonger med regn, men aldri Så kaldt som i Europa.

Byen er tett og flat, likner på en bolle der den ligger mellom åsene. Byen har en bussterminal, en stor flyplass og havn med ferger fra Bukoba via Kemondo til Mwanza. Auric Air flyr tre ganger om dagen til Mwanza. I 2010 ble flyplassen utvidet og større trafikk er forventet. Det er bussforbindelse til Kampala som tar seks timer. Byen reklamerer med sine hvite sandstrender, store supermarkeder, en havn, tennisbaner og svømmebasseng Den har tre banker, to som tar VISA-kort og en minibank.