Brystimplantasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eksempler på effekter etter anvendelse av brystimplantat

Brystimplantasjon er kosmetisk kirurgi der brystene kan forandres på en rekke forskjellige måter med hjelp av implantater. Brystene kan enten reduseres, forstørres eller løftes opp eller rekonstrueres. Brystenes resultat vil avhengig av form, størrelse og type og mengde hud.

Brystimplantasjon har mange navn og defineres ofte som plastisk kirurgi, plastikkirurgi, silikonpupper, kosmetisk kirurgi og estetisk kirurgi. Plastikk kirurgi kan ved enkelte tilfeller dekkes av det offentlige, dersom pasienten har varige plager og trenger en brystreduksjon eller brystforstørring.

Det finnes ulike typer av silikonpupper og behov, dette kan være brystforstørrelse, brystreduksjon, brystløft og brystrekonstruksjon.

Det er mange begrunnelser for å ta silikonpupper, deriblant hormonelle endringer, svangerskap og amming, vektendring, eller med et ønske om finere, større og jevnere pupper. Brystforstørrelse, brystreduksjon, brystløft og brystrekonstruksjon er blant noen av operasjonene en kan gjennomgå[1]. I tillegg til å operere inn nye implantater, blir det også benyttet avansert estetisk brystkirurgi for å forsterke brystvev, koordinere misdannelser og utskifte gamle implantater [2].

Plastikk kirurgi har som alt annet, blitt mer teknologisk og moderne. Dette fører til et finere og mer naturlig resultat. Ifølge av kontinuerlig forskning benyttes nå teknikker og metoder mer skånsomt, samt at risikoen for komplikasjoner er redusert. Implantatene er veldig forskjellig fra type til type. De fleste har lang holdbarhet og gjerne noen års kapselgaranti. Det er også nå mulig å se hvordan resultatet eventuelt vil bli, samt hvordan de ulike alternativene vil se ut på deg ved bruk av en 3D simulator [3].

Noen måneder, også år etter endt operasjon kan det oppstå komplikasjoner, både forventede og mindre forutsett. Kapsel er blant komplikasjonene som oftest forekommer. Kroppen setter i gang immunforsvar og reparasjonsprosessen, der bindevevshinnen da blir gradvis tykkere som fører til at brystet vil kjennes hardt og ømt. Det kan også oppstå blødninger for de som velger å legge inn implantatet under muskelen. En infeksjon kan også oppstå ved operasjonsbordet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Akademikliniken - Brystforstørring
  2. ^ Akademikliniken - Bryst med eldre implantater
  3. ^ Bengtson Center - VECTRA 3D

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]