Bronx Zoo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bronx Zoo
Grunnlagt8. november 1899
Areal1 070 dunam
Kart
Bronx Zoo
40°51′01″N 73°52′42″V

Bronx Zoo er en dyrepark som ligger i Bronx Park i New York. Den drives av Wildlife Conservation Society, som også har tre andre zoologiske hager og et akvarium i New York. I parken, som er på 107 hektar, var det per 30. juni 2008 nærmere 67 000 dyr fordelt på 601 arter, mange av dem er utryddingstruet.[1] Det er den største zoologiske hagen i en storby i USA.

Bronx Zoo ligger sør for New York botaniske hage. Området var tidligere eid av Fordham University, som solgte det til New York kommune for én dollar på vilkår at det skulle legges ut til dyrehage og botanisk hage. Slik ville universitetet sikre seg en grønn buffer mellom campus og den stadig voksende storbyen.

Hagen åpnet sine porter 8. november 1899. Den hadde da 843 dyr fordelt på 22 utstillinger. Arkitektfirmaet Heins & LaFarge (George Lewis Heins og Christopher Grant LaFarge) stod bak en serie paviljonger i beaux-arts-stil, ordnet rundt et sentralt sjøløvebasseng. I dag finner vi utstillinger dels organisert etter arter (for eksempel fugler, reptiler), dels etter geografi (for eksempel Afrikas sletteland).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]