Brit Hovland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Brit Hovland er en norsk dukkemaker og scenograf.

Hun har blant annet laget dukkene og scenografien til Dårekisten Teaters oppsetning Prinsessen på erten, som hadde premiere i 2003.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Østlandets Blad - Med Dårekisten inn på slottet». www.oblad.no (norsk). 31. oktober 2003. Besøkt 26. november 2017. «– Jeg har jobbet i to år med forestillingen. Mesteparten av tiden har jeg brukt på teksten, som er det vesentligste. Har skrevet den om flere ganger og jobbet mye med innstuderingen. Og så får jeg mye hjelp av figurene til Brit Hovland, som har vært en fin samarbeidspartner. Dukkene lever med i forestillingene. I dukkespill er figurenes uttrykk og karakter viktig når det gjelder historiens troverdighet, sier dukkespilleren.» 
  2. ^ «Hva skjer?: Prinsessen på erten». www.budstikka.no. Arkivert fra originalen 1. desember 2017. Besøkt 26. november 2017. «Regi: Camilla Tostrup / Manus: Skrevet på vers av Kjell Matheussen etter H. C. Andersens eventyr / Dukker og scenografi: Brit Hovland» 
teaterstubbDenne teaterrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.