Briggs & Stratton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Briggs & Stratton er en amerikansk bedrift med hovedkontor i Wauwatosa i Wisconsin som produserer små luftkjølte bensinmotorer som mest brukes i maskiner som gressklippere og motorsager. Årsproduksjonen (2015) var ti millioner motorer.[trenger referanse]

Selskapet ble startet i 1908 i Milwaukee, Wisconsin, og er i dag basert i Wauwatosa, Wisconsin. [4] Briggs & Stratton-motorer brukes ofte på gressklippere, samt høytrykksvaskere, elektriske generatorer, gokart og et bredt utvalg av andre bruksområder. Deres originale støpejernmotorer var kjent for sin holdbarhet, men selskapets suksess ble etablert etter utviklingen av lette aluminiumsmotorer i 1953. Aluminiumsmotoren var den perfekte løsningen for den nylig oppfunnede roterende gressklipperen på grunn av dens lettere vekt og lavere kostnader.

Selskapet startet i 1908 som et uformelt partnerskap mellom Stephen Foster Briggs og Harold M. Stratton. S.F. Briggs ble født i Watertown, South Dakota, og ble uteksaminert fra South Dakota State College ((SDSC) nå South Dakota State University) i Brookings i 1907. Ideen til hans første produkt kom fra et prosjekt på høyere nivå i ingeniørklassen ved SDSC. Dette første produktet var en sekssylindret, to-syklus motor, som Stephen Foster Briggs utviklet under sine ingeniørkurs i South Dakota State. Etter endt utdanning var han ivrig etter å produsere motoren sin og gå inn i den raskt voksende bilindustrien. Bill Juneau, en trener i South Dakota State, visste om Briggs ambisjon og gründerinteressene til Harold M. Stratton, en vellykket kornhandler som hadde en gård ved siden av Juneaus gård, så han introduserte de to. I 1922 satte deres nybegynnerfirma rekord i bilindustrien og solgte Briggs & Stratton Flyer ("Red Bug") til rekordlave priser på USD 125 - $ 150.

Til slutt slo Briggs og Stratton pris på å produsere bilkomponenter og små bensinmotorer. Briggs kjøpte et motorpatent fra A.O. Smith Company og begynte å drive tidlige vaskemaskiner og rulleklippere, så vel som mange andre typer utstyr. Selskapet ble børsnotert på New York Stock Exchange i 1928.

Under andre verdenskrig produserte Briggs & Stratton generatorer for krigsinnsatsen. Noen motorer før krigen ble laget av aluminium, noe som hjalp selskapet med å utvikle sin ekspertise innen bruk av dette materialet. Denne utviklingen, sammen med etterkrigstidens vekst i forstedene (og plener) fra 1950-tallet, bidro til å sikre Briggs & Strattons vellykkede vekst gjennom hele 1950- og 1960-tallet.

Stephen Briggs kjøpte videre Evinrude og Johnson Outboards og startet Outboard Marine Corporation. Frederick P. Stratton, Sr. (sønn av Harold Stratton) fungerte som styreleder for Briggs & Stratton til han døde i 1962 (Harold døde også det året). Frederick P. Stratton, Jr. fungerte som styreleder til han gikk av med pensjon i 2001.

I 1995 solgte Briggs & Stratton bilindustrien. Det resulterende selskapet er Strattec Security Corporation.