Bride of Chucky

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bride of Chucky
orig. Bride of Chucky
Generell informasjon
Utgivelsesår1998
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRonny Yu
ProdusentDavid Kirschner
Grace Gilroy
Don Mancini
ManusforfatterDon Mancini
MusikkGraeme Revell
SjeffotografPeter Pau
KlippRandy Bricker
David Wu
Foran kamera
MedvirkendeJennifer Tilly
Brad Dourif
Katherine Heigl
Annen informasjon
Budsjett$25 000 000
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker

Bride of Chucky (også kjent som Child's Play 4: Bride of Chucky) er den fjerde filmen i Child's Play-serien. Filmen er laget i 1998, og finner også sted i 1998. Jennifer Tilly har stemmen til bruden «Tiffany», og Brad Dourif har stemmen til «Chucky». John Ritter og Katherine Heigl medvirker også i filmen, som ble regissert av Ronny Yu, kjent som regissør av Freddy vs. Jason og The 51st State.

Denne filmen markerer punktet der Child's Play-serien tar en mer humoristisk vri, og til og med har et par elementer av selvrefererende parodi. I motsetning til de tre første filmene, som var kontroversielle for sine grusomme visninger av vold, er all volden i denne filmen lydsatt med latter for å gjøre de makabre visuelle scenene litt mindre markante.

Sitatlinje: Chucky gets lucky.

Handling[rediger | rediger kilde]

Chucky kommer tilbake fra de døde etter å ha blitt hakket opp i Child's Play 3. Han bringes tilbake til livet av kjæresten sin, Tiffany, som han forlot for ti år siden da han plasserte sjelen sin i «Good Guy»-dukken.

Da Tiffany spør Chucky om han hadde tenkt å gifte seg med henne da han kom tilbake, siden han la igjen en ring til henne, sier Chucky at han tok den ringen fra en rik gammel dame på grunn av at han mener den er verdt mellom 5- og 6000 dollar.

Tiffany blir veldig lei seg, og plasserer Chucky i en lekegrind for å holde ham til fange som hevn for alle de årene hun ventet på ham. Mens Tiffany tar et bad og ser Bride of Frankenstein (filmen som ga manusforfatter Don Mancini ideen til filmen) rømmer imidlertid Chucky ved hjelp av diamanthalskjedet til brudedukken Tiffany kjøpte til ham for å gjøre ham sint. Han angriper Tiffany, dytter TV-en ned i badekaret og dreper henne med et elektrisk sjokk. Etterpå plasserer han sjelen hennes i brudedukken ved hjelp av voodoo. Da de to greier å bli enige om ikke å være uenige, bestemmer de seg for at de skal dra til Charles Lee Rays (Chuckys) grav for å få tak i amuletten hans, for uten den må Chucky og Tiffany være dukker for alltid. Tiffany leier inn naboen Jesse for å transportere de to dukkene til kirkegården der Charles ligger begravet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]