Brian Downey (trommeslager)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brian Downey
Brian Downey 2009.jpg
Født27. januar 1951[1][2] (68 år)
Dublin
Beskjeftigelse Trommeslager
Nasjonalitet Irland
Medlem av Thin Lizzy

Brian Downey (født 27. januar 1951 i Dublin) er en irsk trommeslager.

Downey er best kjent som én av grunnleggerne av rockbandet Thin Lizzy sammen med bassist/vokalist Phil Lynott. Han var det eneste konstante medlemmet av denne pioner-hardrockgruppen.[3] Downey var også med på å skrive flere av Thin Lizzys sanger.

Kritikeren Ed Rivadavia argumenterte med at Downey «sikkert var én av de mest undervurderte rock-trommeslagerne i sin generasjon»[4]

Innen han dannet Thin Lizzy hadde Downey spilt i tallrike band, inkludert The Liffey Beats, The Black Eagles (med Phil Lynott) samt Sugar Shack and Orphanage (med Lynott igjen)[5] Da Downey og Lynott møtte gitaristen Eric Bell dannet de trioen Thin Lizzy. I de neste tretten årene var Downey bandets faste trommeslager og spilte også trommer på Lynotts soloalbumer.

Etter Lynotts død spilte Downey i tribute-besetningen til Thin Lizzy med John Sykes, Scott Gorham, Darren Wharton og Marco Mendoza, men har ikke deltatt i nylige turnébesetninger.

Downey var gjest under avdukingen av Lynotts statue og spilte trommer for Gary Moorekonserten som fulgte. Han medvirket på Moores album Close As You Get fra 2007, og på den etterfølgende turneen.

Per november 2008 hadde han forlatt Moores band for å fremme et forskjellig musikalsk prosjekt.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Brian Downey, 476923
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Brian Downey (drummer), w6bp4hk5
  3. ^ Biografi på Allmusic.com
  4. ^ Allmusic.com
  5. ^ ThinLizzy.org
  6. ^ Antcom.co.uk[død lenke]